• Home »
  • TV »
  • OLED vs. QLED [TEST]: Hvilken tv-skærm er bedst?
OLED vs. QLED [TEST]: Hvilken tv-skærm er bedst?

OLED vs. QLED [TEST]: Hvilken tv-skærm er bedst?

Share

Mens de fleste tv-producenter har OLED-modeller som de højeste i hierarkiet, så satser Samsung på en helt anden skærmteknologi. Men er der nogen grund til at vælge Samsungs QLED frem for OLED?

Trods lighederne i navnet er der tale om to vidt forskellige skærmteknologier. QLED er en LED-baseret teknologi, der anvender bagbelyst panel. Q’et markerer, at der er tilsat Quantum Dots, som forbedrer billedegenskaberne på væsentlige punkter. OLED-skærme består derimod af små dioder, der ikke fylder mere end en pixel, men kan tændes og slukkes selvstændigt.

For at teste hvordan forskellene giver sig udslag i praksis, kiggede vi på OLED-tv’et Philips 55POS9002 og QLED-tv’et Samsung Q8C.

Se også:  Samsung Galaxy Tab S3 [TEST]: God – men mangler lidt X-faktor

Det er to tv’er, der ligger op ad hinanden prismæssigt (når man regner forskellen i skærmstørrelse ind), og som begge er forsynet med de nyeste specifikationer som 4K, HDR m.m.

Svært at håndtere tv-avisen

Vi udsatte skærmene for alt fra TV Avisen og diverse DR-udsendelser til Netflix-serier, 4K-film og spil. Det blev hurtigt klart at OLED-tv’et var bedst til at håndtere indhold af forskellig karakter. Kvaliteten af billedet forblev mere jævn på tværs af kilder end i QLED-tv’et.

Her kunne TV Avisen med skiftende indslag eksempelvis være lidt af en rutsjetur i billedkvalitet. I opskalering af lavere opløst kildematreiale var der også en tendens til at udglatte billedet lovlig meget.

Se også:  OLED-tv'er [STORTEST]: Så gode er super-tv’erne lige nu

Del denne