Home » Sikkerhed » Også spillekonsoller kan have sikkerhedshuller
Også spillekonsoller kan have sikkerhedshuller

Også spillekonsoller kan have sikkerhedshuller

Share
Du kan tage det roligt, hvis bare …

Det er en alvorlig brist, og alle Nintendo Switch-konsoller samt flere andre gamingmaskiner og enheder på markedet er ramt. Både Nintendo og Nvidia har været ude og åbent indrømmet og beklaget, men desværre ligger fejlen jo i et stykke hardware og ikke i styresystemet, for så ville det have kunnet rettes med en simpel patch. Total udbedring vil nu forudsætte en helt nydesignet grafikprocessor.

Nintendo Switch er ikke mindst blevet populær på sine aftagelige Joy-Cons controllere.

Og det siger næsten også sig selv, at du ikke skal begynde at gribe ind i maskinen og forsøge at fifle med styresystemet, for det vil du næppe heller slippe godt fra. Horizon-OS styrer nemlig alt fra LCD-skærmens visning og komponenter til alle strømforsyningens funktioner, og booter du med uhensigtmæssigt software eller foretager andre ”smarte” manøvrer, kan du komme til at øve uoprettelig skade på skærmen eller andre vitale komponenter. Eller i uheldigste fald kan din Nintendo Switch bryde i brand (og forhåbentlig da så bare den)!

Hvad er DRM?
DRM (Digital Rights Management) er en række systemer udviklet af forskellige virksomheder for at kunne kontrollere brugen af musik- og videofiler.

Men du behøver ikke at gå i panik eller sende din Nintendo Switch til genbrugsstationen, for det kræver konkret fysisk adgang, hvis en hacker kunne tænke sig at bryde ind i boksens software og lave løjer. Men han eller hun kan så bare anskaffe sin egen konsol og måske være i stand til at inficere spil og derpå udsende dem i piratudgaver med malware indlagt.

Se også:  Snakkesalige Wi-Fi-enheder plaprer ud om alt

Både teoretisk og i praksis kan professionelle hackere formentlig godt cracke DRM (Digital Rights Management) på diverse online-udgaver af Nintendo Switch-spil via Nintendos snart aktuelle online betalingstjeneste. Vi må se. Dog er det muligt at konstatere, om en maskine er blevet modificeret på den måde og derved udelukke pågældende fra at spille online.
Nintendo og Nvidia er i gang med at rette fadæsen dvs. designe en ny grafikchip på alle nye enheder, så kommende købere og brugere ikke behøver at bekymre sig om andet end at holde Super Mario på platformen.

Skræddersyet sikkerhedshul

TAGS
Databeskyttelse
sikkerhed
Spillekonsol

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 33 74 71 16
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S