Home » Betalingssoftware » Office 2010 viser kræfter – del 2
Office 2010 viser kræfter – del 2

Office 2010 viser kræfter – del 2

Share

I denne del af testen ser vi på nogle af de mindre kendte programmer,
der følger med de forskellige versioner af en Office pakke. Så som InfoPath,
Visio, Project og naturligvis den kommende version af SharePoint server, der
også kommer til at hedde 2010

Som vi omtalte i sidste del, så har alle programmerne i Office 2010 pakken nu fået båndgrænsefladen. I Office 2007 var det kun Word, Excel og Access der havde det.

Ligesom programmerne vi omtalte i sidste nummer, så kommer også de andre klientprogrammer i både 32- og 64bit udgaver. SharePoint serveren kommer kun i en 64bit udgave, så hvis I allerede kører en SharePoint løsning hos jer i en 32bit udgave, så er det ved at være tid til at opgradere til en 64 bit løsning. Hvis I vil opgradere til en SharePoint server 2010 når den kommer, så er der ikke andre muligheder end en 64bit version.

Noget helt nyt – næsten da

Vi starter med at se på noget, der er nyt i den kommende Office 2010, nemlig det Microsoft kalder for SharePoint Workspace 2010. Det var den funktionalitet der hed Groove i Office 2007. Som navnet antyder, så har Groove fået en ansigstsløfning, og er blevet fokuseret på SharePoint anvendelse.

Se også:  Hvordan laver jeg en graf i Excel? – her viser vi genvejene

Med SharePoint Workspace 2010 bliver det nu muligt at have offline adgang til SharePoint lister, hvad enten det er dokumenter eller formularer, og det er muligt at synkronisere de ændringer, du har lavet på dokumenterne når du kommer online igen. Som du kan se på figur 1, så understøtter klienten stadigvæk standard Groove funktioner og almindelige foldere.

[pt id=’2004225′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Figur 1: Der er stadigvæk fuld understøttelse af de gamle funktioner i SharePoint Workspace 2010″‘]

Figur 1: Der er stadigvæk fuld understøttelse af de gamle funktioner i SharePoint Workspace 2010

Når du først har konfigureret klienten, så er det fuldstændigt transparent for dig om du er online eller offline når du arbejder. Der er dog den lille hage, at afhængigt af størrelsen på de SharePoint lister du vælger at føje til SharePoint Workspace 2010, kan det tage en hel del harddisk plads.

I sidste nummer af Alt om DATA skrev jeg, at filformaterne for Office 2010 programmerne er de samme som for Office 2007. Det er også rigtigt, men for OneNote 2010 er der en lille ændring. OneNote 2010 kan sagtens arbejde med dokumenter lavet i OneNote 2007, men der er noget ny funktionalitet i OneNote 2010 der, hvis det skal anvendes, kræver en opgradering af fileformatet.

Se også:  Kan du heller ikke tjekke mails? Microsoft Outlook er nede

Det nye i OneNote 2010, er muligheden for at dele dine notesbøger direkte på nettet, og ikke bare via en SharePoint server. Der er også kommet versionering til, og en bedre integration med Outlook så koordinere dine opgaver i Outlook med Notesbøger i OneNote. Også søge-funktionerne i OneNote har fået en opgradering, samt bedre understøttelse for notater af matematisk karakter.

[pt id=’2004226′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Figur 2: OneNote har også fået en båndgrænseflade her er det det faneblad der understøtter deling af din Notesblok”‘]

Figur 2: OneNote har også fået en båndgrænseflade, her er det det faneblad der understøtter deling af din Notesblok

Program splitter op

På figur 3 kan du se at InfoPath i version 2010 er blevet til to programmer. Et til at designe en formular, og et andet til at udfylde dem. InfoPath Filler 2010 er der ikke meget at sige om, men det er der til gengæld om designer delen.

[pt id=’2004227′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Figur 3: InfoPath i version 2010 er blevet splittet op i to programmer. Et til design og et andet til at udfylde formularer med”‘]

Figur 3: InfoPath i version 2010 er blevet splittet op i to programmer. Et til design, og et andet til at udfylde formularer med

På figur 4 ser du InfoPath 2010 når du åbner programmet første gang. Det første man lægger mærke til er, at der er kommet flere skabeloner til i version 2010.

[pt id=’2004228′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Figur 4: Der er kommet flere skabeloner til i InfoPath 2010. Blandt andet kan du nu udvikle formularer direkte på en SharePoint Server.”‘]

Figur 4: Der er kommet flere skabeloner til i InfoPath 2010. Blandt andet kan du nu udvikle formularer direkte på en SharePoint Server.

Der er stadigvæk forskel på at designe en form til at blive udfyldt i en browser contra i Infopath. Det er ikke en begrænsning fra InfoPath’s side, men forskellen ligger i de muligheder som de forskellige internet standarder har.

Selve formateringsmulighederne i nfoPath 2010 er lange bedre end de var i Infopath 2007. Hvis du, som jeg, har brugt meget tid i InfoPath 2007 med at designe formularer og diverse workflows til dem, så vil du virkeligt forstå at værdsætte de nye muligheder i version 2010.

I og med at også InfoPath har fået en båndgrænseflade, er det også blevet lettere at skaffe sig et overblik over, hvor de forskellige funktioner og kontroller gemmer sig.

For de af os der også skriver kode til vores formularer, er der et decideret faneblad. Det gør det noget nemmere at komme til Visual Studio Tools for Applications. I version 2007 gemte de sig i nogle under menuer.

Project og Visio kommer også i 2010 versioner. I den CTP-version af Office 2010 jeg har haft til rådighed til disse artikler, har der ikke været de store ting at se, men det vil uden tvivl ændre sig inden den færdige version af Office 2010 bliver udgivet til foråret næste år.

Jeg forventer at se en endnu større integration med SharePoint end tilfældet var med version 2007, specielt for Projects vedkommende. Med version 2007 var der en dedikeret Project server, mon ikke den bliver en integreret del af SharePoint 2010.

Jeg gætter også på at vi vil se Project blive smeltet mere sammen med Visual Studio Team Foundation Server som også er på vej i en 2010 udgave.

Kun lige overfladen

Microsoft har været noget mere sparsomme med oplysningerne for SharePoint server 2010, end til fældet er med Office pakken. Der er dog kommet lidt oplysninger frem, hvor den primære er, at SharePoint serveren nu kun kommer i en 64bit udgave. Microsoft har også droppet Office navnet fra SharePoint for ikke at blande den sammen med Office klienterne.

En af de ting vi ved med sikkerhed kommer sammen med SharePoint 2010, er den samme båndgrænseflade som findes i Office-applikationerne. De første systemspecifikationer er også kommet frem på SharePoint holdets blog. Det drejer sig i sagens natur om en 64bit version af Windows. Det skal være en 2008 server eller 2008 R2, der er ikke understøttelse for 2003 server.

Den underliggende database skal også være 64bit, så det skal være en SQL server 2005 eller nyere. Ifølge rygterne skulle der være særlig understøttelse for SharePoint 2010 i den kommende SQAL Server 2008 R2, men hvad det dækker over er for tidligt at sige. Browserunderstøttelse bliver Internet Explorer 7 og 8, samt Firefox 3.X, men kun hvis Firefox kører på et Windows operativsystem. Internet Explorer 6 vil ikke længere være understøttet.

Hvis du har opgaderet din SharePoint 2007 installation med Service Pack 2, så har Microsoft tilføjet en ny kommandolinie-option til stsadm.exe. Hvis du kører dette værktøj med optionen –preupgradecheck, så får du en rapport om, hvorvidt dine servere er klar til en opgradering til 2010 eller ej.

Selvom vi har brugt to artikler på de kommende Office 2010 programmer og servere, så har vi i sagens nature kun lige skrabet lidt i overfladen. Office i samarbejde med SharePoint er ikke længere bare en Client/Server løsning, men mere en applikationsplatform der giver rige muligheder for, at du kan tilpasse den til dine, eller dit firmas, behov.

Med skiftet til kun at køre 64bit på serveren, og muligheden for at køre 64bit med Office-klienterne, så kan din løsning skalere op til meget store installationer.

God fornøjelse med dine eksperimenter.


TAGS
Access
Excel
Office
Office 2010
Outlook
Word

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S