Home » Betalingssoftware » Ønskeseddel for Windows 8
Ønskeseddel  for Windows 8

Ønskeseddel for Windows 8

Share

Hvor burde Microsoft bevæge sig hen?

Windows 7 er et stort skridt fremad i forhold til XP og Vista, men der er mange områder, som det ikke forholder sig til. Hvis vi stod for produktionen af Windows 8, ville vi tage os af dem først.

NTFS har tjent os godt, men tiden er inde til et nyt filsystem. Hvis man for eksempel gik over til noget i retning af ZFS (www.bit.ly/17mX8h) ville give os samlet lagerplads. Ikke mere vrøvl med partitioner og drev. Tilføj blot to drev på 750GB og få automatisk et samlet drev på 1,5TB. Fejlsøgningen er fremragende, snapshots danner automatisk trinvis backup, der er ingen vilkårlige grænser for filstørrelser, links, mappenavne eller andet, og det er meget hurtigt.

Windows Stifinder kræver også stor opmærksomhed. Lad os i det mindste ordne det grundlæggende: Vi burde ikke stadig bekymre os over, at programmet glemmer vores mappeindstillinger nu og da (eller helt dropper funktionen, som det øjensynlig er tilfældet med Windows 7). Vi ville hellere udvikle en tabbed grænseflade med to felter for at få en nemmere filhåndtering.

Se også:  Windows 7 vil ikke gå væk - heller ikke i Danmark

Nu vi er i gang

Registreringsdatabasen er blevet meget irriterende. Applikationer, der bruger den, er ofte meget svære at migrere fra en pc til en anden. Beskadigelse af registreringsdatabasen kan få alle mulige katastrofale resultater. Tiden er inde til at finde alternativer, der giver en tilsvaren-de ensartet adgang og brugervenlighed, men som ikke binder data til et enkelt sæt filer. Navnlig dem, som Microsoft siger, er for farlige at håndtere for de fleste brugere. Tænk, hvis de lavede en fejl.

Det er indlysende, at der aldrig opstår enighed om den bedste måde at arrangere proceslinjen og Start-menuen. Derfor vil vi have en version, der ikke ændrer noget blot for ændringens skyld, men som gør det muligt for brugerne selv at skræddersy alle aspekter af grænsefladen (skrifttyper, knapstørrelse, grænsebredder og andet). Samtidig skal de tilgængelige muligheder være mere ensartede (hvis vi ville knytte en mappe direkte til proceslinjen, skulle vi have lov til det).

Se også:  Her er Windows 11: Nyt look og et boost til hybridarbejde og gaming

Når alt det var bragt i orden, ville vi lave et mere konfigurerbart Kontrolpanel, hvor det er nemt at vise netop de applets, man bruger hyppigt. Fejl på nettet skal være nemme at finde. Der skal føje kryptering til Windows 8 Home Premium, for almindelige brugere har også brug for sikkerhed. Og så skal vi finde ud af, hvorfor Windows er så længe om at kopiere og løse problemet. Det er da ikke for meget forlangt, vel?

Hvad synes du selv, der mangler i Windows 7. Skriv dine ønsker for et fremtidigt Windows 8 i kommentarfeltet herunder.


TAGS
styresystem
Windows 7
Windows 8

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S