Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Oculus Rift: Pioneren er stadig blandt de bedste

Oculus Rift var det første i den nye bølge af VR-headset og ligger i toppen af hierarkiet, på linje med Vive.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er en anelse mere kompakt end konkurrenten fra HTC, og prisen er som udgangspunkt lavere. Headsettet sidder behageligt og billedkvaliteten er rigtig god – næsten ligeså god som på Vive.

Kameraer, eller såkaldte trackers, er også her en nødvendighed, for at dine bevægelser kan spores nøjagtigt. De kommer dog med tilhørende stativer og er derfor lidt nemmere at sætte op end kameraerne til Vive. En god bonus er også det integrerede headset med indbygget mikrofon, som gør, at du ikke skal finde et eksternt headset frem for at få lyd og kunne tale med dine medspillere.

Hardwarekravene er høje, især når det gælder grafikkortet, og ledninger er også her en nødvendighed, dog er Oculus på vej med et headset, der skal kunne fungere helt uafhængigt af både computer og eksterne sensorer, men som stadig skulle være i stand til at levere en fuldblods VR-oplevelse.

Der er et stort udvalg af kvalitetsspil til Rift, og systemet er nemt at finde rundt i. Da det er Facebook, der nu ejer Oculus, må man forvente, at der er afsat store kræfter til videreudviklingen. Det vil derfor være en langtidsholdbar platform at satse på.

Om det vil være Rift, Vive eller Mixed Reality, der vinder markedet, er dog svært at sige. Måske er der plads til dem alle. I sidste ende bør dit valg af headset afgøres af det aktuelle udvalg af indhold. Tjek hvilket af dem, der har flest af de spil og de applikationer, du godt kunne tænke dig at bruge.