Home » Sikkerhed » Nyt sikkerhedshul i et Adobe-produkt
Nyt sikkerhedshul i et Adobe-produkt

Nyt sikkerhedshul i et Adobe-produkt

Share

Endnu en gang viser det sig, at Adobe Reader har sikkerhedsproblemer. Adobe selv beskriver hullet som kritisk, men patcher først hullet d. 16. august

Hvem kender ikke Adobe‘s pdf-dokumenter? De florerer over alt, og formatet er genialt til at sende dokumenter rundt, som ikke må kunne ændres i. Problemet dukker så op, når det viser sig, at det program, der typisk bruges til at læse disse pdf-dokumenter med, også bringer din computer i farezonen.

Det er desværre ikke første gang, der bliver fundet fejl i Adobe Reader, og vanen tro er Adobe ikke hurtigt ude med at rette den fejl.

Derfor har C-Cure lavet en liste med alternative programmer, der kan bruges i stedet for Adobe Reader, om ikke andet indtil Adobe får patchet den nyeste sikkerhedsbrist.

Se også:  Guide: Kom i gang med Photoshop – del 1

Foxit Reader

Dette stykke software er nok det mest udbredte alternativ til Adobe’s egen læser og har en brugergrænseflade, der er meget ens med hvad brugerne er vant til. Et skift vil være relativt smertefrit, selv med teknisk ukyndige medarbejdere. Du kan hente programmet her.

PDF-XChange

Programmet udmærker sig ved at have mange funktioner og muligheder. Det gør dog også skiftet fra Adobe Reader lidt mere indviklet – men man kan med et snuptag tilbyde brugerne mulighed for at kommentere i pdf filer, redigere og lignende.
Du kan hente programmet her.

Evince eller Sumatra PDF

Er man til det spartanske, er Evince eller Sumatra helt klart oplagte muligheder. Programmerne er hurtige, men den anden side af mønten er så begrænset funktionalitet. Skal man blot kunne læse pdf-dokumenter, er det helt klart en oplagt mulighed. Evince tilbyder en anelse mere funktionalitet end Sumatra – blandt andet miniaturebilleder til navigation. Begge disse programmer er udgivet som open source.
Du kan hente Evince her.
Du kan hente Sumatra PDF her.

Se også:  Gratis Adobe-plugin giver bedre PDF-værktøjer i Chrome-browseren

Husk licensbetingelserne

Du skal dog lige huske at tjekke licensbetingelserne for brug af de enkelte programmer, inden du bruger dem privat og på jobbet.


TAGS
adobe
pdf
sikkerhedshul

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S