Home » Kamera » Nyt topkamera: Canon klar med et frådende fartmonster
Nyt topkamera: Canon klar med et frådende fartmonster

Nyt topkamera: Canon klar med et frådende fartmonster

Share

EOS R3 har hastigheden fra Canons EOS-1-serie samt innovationen og alsidigheden fra det spejlløse EOS R-system

EOS R3 benytter sig af den nye bagbelyste og stablede CMOS-sensor med 24,1 Megapixel opløsning for at kunne levere lynende hurtige billeder og forbedrede reaktionsevner. Den kraftfulde sensor eliminerer stort set al rullende lukkerforvrængning, og med en lukkertid fra 30 sekunder helt ned til 1/64000 sekund hjælper den fotografer med at fastfryse selv de hurtigste motiver.

Når man bruger den elektroniske lukker, kan fotografer tage op til 30 billeder/sek. med AE- og AF-sporing, selv i RAW, og med muligheden for at optage med 15 billeder/sek. og 3 billeder/sek. For første gang nogensinde kan den elektroniske lukker også benyttes sammen med både Canon- og tredjeparts-flashenheder. Canon har introduceret Flicker Detection og en højfrekvens-, antiflimmer-optagelsesmetode i kameraet, hvilket fjerner de klassiske svagheder ved elektroniske lukkere, og som registrerer og korrigerer for flimrende lyskilder og forhindrer striber (banding) eller problemer med farver og eksponering.

EOS R3’s hurtige ydeevne stopper ikke ved antal billeder/sek., men udvides også til kameraets fokuseringsevner. EOS R3 kan fokusere på blot 0,03 sekunder, hvilket gør det til det hurtigste EOS R-kamera hidtil – perfekt til at fange uforudsigelige sports- og nyhedsscener.

EOS R3 drives af Dual Pixel CMOS AF II og har en forbedret dyb læringsalgoritme, der tilbyder AF-sporing af menneskers og dyrs øjne, krop og hoved samt registrering af et menneskes hoved ved både stillbilled- og videooptagelse.

For at imødekomme behovene hos motorsportsfotografer har Canon også inkluderet en funktion til at spore køretøjer, så de kan spore motorcykler, racerbiler med åben cockpit (som for eksempel Formel 1-biler) samt GT- og rallybiler. Funktionen giver desuden fotograferne mulighed for at prioritere fokus på køretøjet eller kørerens hjelm. Registrering af øje, ansigt, hoved og krop findes nu i samtlige AF-metoder, sammen med en ny fleksibel zone, hvor brugere kan vælge størrelsen og formen af Zone AF-området. EOS R3 sætter en ny standard for at opnå fokus under svage lysforhold helt ned til -7,5 EV – hvilket gør det til et af kameraerne, der præsterer bedst i svagt lys.

Fujifilm GFX100S [TEST]: Blændende billedkvalitet i Fujifilms kompakte kraftværk

For at maksimere kontrollen over alle disse AF-indstillinger tilbyder EOS R3 tre forskellige måder at vælge AF-punkter på: den hurtige smart controller, den nøjagtige multi-controller og det instinktive Eye Control AF. Eye Control AF giver en mere naturlig forbindelse mellem kameraet og fotografen. Denne intuitive og innovative AF-punktvalgsmetode fjerner fokuspunktet til, hvor fotografen kigger. I situationer, hvor historien hurtigt kan tage en drejning, giver dette fotograferne mulighed for instinktivt at fokusere på action-scenen ved blot at rette blikket mod den pågældende scene.

Se også:  Spejlreflekskameraet går nu mod den stille død

Den 5-aksede In-Body Image Stabilizer forbedrer muligheden for at optage håndholdte billeder og jævne filmproduktioner på farten. Kameraets billedstabilisering kan kombineres med den optiske billedstabilisering i udvalgte RF-objektiver og giver brancheførende ydeevne med op til 8 stop.

Overgå dine fagfæller

Takket være en række professionelle tilslutningsmuligheder, som for eksempel version 5.0 Bluetooth og 5 GHz Wi-Fi, strømliner EOS R3 workflows og gør det enkelt at oprette forbindelse til en smartphone eller et trådløst netværk. Den indbyggede Gigabit Ethernet-port er ideel i sportsarenaer og muliggør hurtig, kablet tilslutning. Og når det virkelig gælder om at handle hurtigt, kan fotografer overføre billeder til deres kunder via FTP. For eksisterende brugere af EOS R5 og EOS-1D X Mark III kan netværksindstillingerne deles mellem de tre kameraer.

Brugerne kan fjernbetjene kameraet fra en mobil enhed vha. Canons Camera Connect-app eller bruge Browser Remote-funktionen via en Ethernet-forbindelse. Browser Remote-funktionen er en populær egenskab, der er hentet fra EOS-1D X Mark III, og giver brugerne og hovedkontorer mulighed for at ændre metadata og gennemse og downloade billeder. Endvidere vil brugere kunne anvende Canons Mobile File Transfer (MFT)-app– en mobil-app til professionelle fotografer til at overføre billeder via en mobil enhed til en FTP-/FTPS-/SFTP-server.

Fremtidige forbedringer til appen vil omfatte tekstkonvertering af stemmememoer, hvilket vil øge brugervenligheden for professionelle fotografer yderligere. Med en ny smartphone-holder til EOS R3, Smartphone Link AD-P1, kan brugere montere deres iOS- eller Android-enhed ovenpå multifunktionsskoadapteren og nemt overføre billeder via den nye MFT-app. Via Canon Camera Connect-appen kan man nu også opdatere firmwaren til EOS R3 via telefonen – noget, der er helt nyt for et EOS-kamera.

Store videoevner

EOS R3 tilbyder effektive videofunktioner med 6K 60p RAW opløsning, hvilket giver 50 % flere detaljer sammenlignet med 4K. Med 6K CRM RAW-filer kan eksponering og hvidbalance justeres efter optagelse.

4K-billedmateriale op til 60p oversamples fra 6K. EOS R3 er oplagt til hurtige og dynamiske sportsgrene og optager 4K 120p-billeder til slowmotion i 4K-opløsning. Man kan nu optage op til 6 timer almindelig video eller 1,5 timer ved høje 119,88/100p billedhastigheder.

For at mindske filstørrelsen og fremskynde video-workflows kan CRM light- eller MP4-billeder optages i All-I, IPB eller den mindre IPB light, så brugere kan vælge blandt en række bit-rates, der imødekommer deres behov og krav til lagring. De dobbelte kortslots, der omfatter et UHS-II SD-kortslot og det ultrahurtige CFexpress, muliggør 6K RAW-videooptagelse og understøtter simultan optagelse til begge kort i MP4, hvilket giver en fejlsikker backup af vigtigt billedmateriale.

Canons anerkendte Canon LOG 3 muliggør 10-bit intern optagelse, så man kan opnå et større dynamikområde, eller 10-bit HDR PQ, som minimerer behovet for at redigere eller skalere billeder i efterproduktionen. EOS R3 er perfekt til rejsende reportere. Det har Canons nye multifunktionssko og er kompatibelt med den nye Directional Stereo Microphone DM-E1D – en retningsbestemt stereomikrofon, der forsynes med strøm fra kameraet og som bruger digital behandling – samt TEAC Tascam CA-XLR2d-C XLR-adapteren, der gør det muligt at lave tokanals-optagelser med professionelle XLR-mikrofoner.

Se også:  Ny opdatering giver vild hastighed i Canons bedste full-frame-kameraer
Instinktiv oplevelse

Canons nyeste spejlløse kamera tilbyder samme hastigheder og velkendte betjening, som man finder på EOS-1-serien, og det benytter en ny, Canon-udviklet, højkvalitets elektronisk søger med 5,76 mio. punkter uden blackout. Den elektroniske søger har stort set ingen forsinkelse og opdaterer ved 120 billeder/sek. ved fuld opløsning for at give en synsoplevelse, der kommer på højde med en optisk søger. Sammen med det nye OVF-simulation View Assist giver søgeren dybere toner og et større dynamikområde. Lukkerforsinkelsen kan reduceres til forbløffende 20 millisekunder – mindre end halvdelen af forsinkelsen på et traditionelt kamera – for nærmest øjeblikkelig optagelse, når udløserknappen trykkes ned.

Den nye Vari-Angle-touchscreen med 4,1 mio. punkter og høj opløsning gengiver flere detaljer end nogensinde før og giver større fleksibilitet med henblik på optagelsesvinkler, eftersom den kan blive vippet og drejet i forskellige positioner. EOS R3 kombinerer den eksisterende EOS-ergonomi med nye kontroller og en række nye muligheder for brugeren at tilpasse indstillinger, herunder lukkerlyde og lydstyrke, for at give velkendt, men avanceret kontrol. For at spare tid, når man flytter mellem kamerahuse, kan fotografer også nemt kopiere og gemme personlige indstillinger på hukommelseskort. Det nye EOS R3 benytter det samme LP-E19-batteri som EOS-1D X Mark II og EOS-1D X Mark III, så man kan optage i længere tid og få større kompatibilitet end med eksisterende DSLR-kameraer.

EOS R3 har et nyt, let, støv- og vandbestandigt hus i magnesium, som klarer brug i barske optagelsessituationer. Vejrbestandigheden kan også opretholdes, når man bruger eksisterende Speedlite-flashenheder, blot ved at tilslutte den nye multifunktionsskoadapter AD-E1. EOS R3 forsyner desuden den nye, kompakte Speedlite Transmitter ST-E10 med strøm gennem multifunktionsskoen, så fotografer kan fjernbetjene flere radiostyrede Speedlite-flashenheder.

EOS R3 er et ultrahurtigt, responsivt kamera, der giver sports- og nyhedsfotografer den konkurrencefordel, de behøver for at kunne få det vindende skud.

I dag lancerer Canon også RF 100-400mm F5.6-8 IS USM og RF 16mm F2.8 STM, to nye, alsidige og kraftfulde RF-objektiver, der introducerer nye brændvidder i serien af RF-objektiver.

Den vejledende salgspris er 48.299 kroner inkl. moms og EOS R3 kommer på markedet i november.


TAGS
Canon
EOS
spejlløst kamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S