Home » Energi » Nyt superbatteri på vej – får 5 gange længere levetid
Nyt superbatteri på vej – får 5 gange længere levetid

Nyt superbatteri på vej – får 5 gange længere levetid

Share

Mobilen vil kunne holde strøm næsten en uge, mens elbilen får rækkevidde på over 1000 kilometer. Et nyt batteri er på vej, som sætter helt nye standarder for levetiden

Det er forskere fra Monash University i Australien, der har udviklet batteriet, som allerede i år skal afprøves i elbiler og i det australske elnetværk.

Der er tale om litium-svovl-batterier. Det er som sådan ikke er noget nyt, det er bare aldrig lykkedes at få dem til at fungere tilfredsstillende. Holdbarheden har simpelt været for ringe. Svovlkatoderne udvider sig, og det har betydet, at batterier gik hurtigt i stykker.

Meget stabile

De australske forskere har simpelthen givet svovlkatoderne mere plads at bevæge sig på, og det betyder at batterierne er blevet meget mere stabile. De skal eftersigende kunne genoplades 200 gange, uden at miste mere end 1 procent af deres ydeevne. Det skriver videnbskab.dk.

Se også:  Panasonic Eneloop [TEST]: Miljørigtige batterier er langt billigere i længden

Og så har man en type batterier, der er betydeligt mere effektive end de lithium-ion-batterier, der sidder i langt de fleste elektroniske produkter i dag.

Forskerne forventer cirka 5 gange bedre levetid, og det betyder at smartphones kan komme op på at klare sig cirka en uge på en opladning, mens elbiler vil kunne køre over 1.000 kilometer, inden de skal i laderen.

Billigere og grønnere

Den ekstra battertid er dog ikke den eneste fordel. De nye batterier vil også give lavere produktionsomkostninger (svovl er ekstremt billig, og der er rigeligt af det) samt lavere miljøpåvirkning og lettere produktion. Så hvad venter vi på?

Først og fremmest skal det nyudviklede batteri lige prøves af i virkelige scenarier, og så finpudses til en form, der kan komme i masseproduktion. Så vi skal desværre væbne os med lidt tålmodighed – der vil formentlig gå et par år, før vi kan forvente at se de nye batterier anvendt på markedet, men perspektiverne er bestemt lovende.


TAGS
batteri

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S