Home » AOD Pro » Nyt styresystem kan forlænge livet for ellers udtjente bærbare computere
Nyt styresystem kan forlænge livet for ellers udtjente bærbare computere

Nyt styresystem kan forlænge livet for ellers udtjente bærbare computere

Share

Bare fordi en bærbar computer er gammel, betyder det ikke, at den er ubrugelig, mener Google. Et nyt styresystem, ChromeOS Flex, kan nemt installeres på gammel hardware

Nu lancerer Google et helt nye styresystem til gammel hardware, Chrome OS Flex. Det er bygget til at køre på gamle Windows-pc’er og Mac’er, og Google har målrettet det mod virksomheder, som har gammel hardware stående, der ikke kan køre på de nyere operativsystemer og dermed heller ikke fungere i virksomhedernes infrastruktur.

I skrivende stund oplyser Google, at man har testet og verificeret Chrome OS Flex med computere fra Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, LG, Toshiba og forskellige OEM’er.

Se også:  Har Microsoft stoppet Windows-opdateringer i Rusland?
Mindre elektronisk skrot

Google mener, at virksomheder med styresystemet kan modernisere og forenkle deres it-setup plus forbedre sikkerhed og håndtering af computere. Samtidig vil virksomhederne kunne reducere mængden af elektronisk skrot og dermed forbedre deres bæredygtighed.

Virksomheder behøver heller ikke gå på kompromis, når det kommer til håndtering af det nye operativsystem, lyder det fra Google. For ChromeOS Flex kan udrulles over et firmanetværk, så det ikke er nødvendigt at installere det individuelt på hver computer fra for eksempel et usb-drev. Endvidere kan styresystemet håndteres og vedligeholdes fra Chrome Enterprise Upgrade.

Også udfordringer

Ifølge Google skulle det nye styresystem også være langt mere sikkert end Windows. ChromeOS er et mere låst system, hvilket skulle gøre det langt mere besværligt for hackere at udføre for eksempel et ransomware-angreb.

Se også:  Sådan redder du en Windows-computer, der nægter at starte

I det hele taget er ChromeOS kendt som et ikke særlig belastende styresystem, hvilket kan gøre det relevant i gammel hardware med beskedne specifikationer.

Et skifte til ChromeOS Flex er dog ikke altid muligt. Virksomheder, der er afhængige af apps og systemer, som er skrevet til Windows, kan få store udfordringer. Her foreslår Google, at virksomhederne bruger virtualiseringssoftware for at overvinde problemet.


TAGS
ChromeOS
macOS
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S