Nyt Panasonic-kamera skyder fotos på 80 megapixel

Nyt Panasonic-kamera skyder fotos på 80 megapixel

Share

Lumix G9 er det nye flagskib i Panasonics serie af spejlløse kameraer. Det lynhurtige kamera er blandt andet i stand at skyde 20 billeder i sekundet og tage stillbilleder i op til 80 MP

Datatid var inviteret en tur til smukke Lissabon for at se og afprøve det nye Lumix G9, som officielt afsløres i dag. Det er efterfølgeren til GH5, som kom på markedet sidste år, men retter sig i højere grad mod stillbilled-fotografen, som vil have et effektivt værktøj, der kan levere gode resultater under alle forhold.

Læs vores test af Panasonic Lumix GH5 her.

Det relativt kompakte kamera har et godt greb og er skabt i stærkt og vejrbestandigt magnesium-design. Det er forsynet med alt man kan tænke sig af fysiske betjeningsmuligheder samt både vipbar touchskærm, elektronisk view finder i høj opløsning og en LCD-monitor i toppen. Der er desuden plads til to SD-kort og kameraet kan oplades via almindeligt microUSB-kabel.

Panasonic Lumix G9.

Panasonic Lumix G9.

Lynhurtigt kamera

På den tekniske side minder det en del om GH5. Kameraet er baseret på en 20.3-megapixel Digital Live MOS Sensor uden low-pass filter med en Venus Engine 10 som billedprocessor. Det byder ligeledes på 6K Photo-funktionen, som gør det muligt at hive 18 megapixel stillbilleder ud af 30 fps videoer. Almindelig video kan skydes i op til 4K, 60 fps.

Se også:  Nikon klar med full frame systemkameraer

Hastigheden for kontiuerlige stillbilleder er dog øget en anelse, så det nu er muligt at skyde op til 20 billeder i sekundet i højeste kvalitet og med autofokus.

Autofokus er ligeledes forbedret med en rekordhøj hastighed på 0.04 sec samt en effektiv tracking-funktion, der automatisk følger subjektet og øjegenkendelse, der rette fokus mod et øje.

Billedstabilisering er også blevet bedre, så man kan få op til 6.5 stops kompensation uden rystede billeder.

Ultrahøj opløsning

Som noget helt nyt er der en High Resolution mode, som skaber et billede svarende til 80 megapixel (10368 x 7776) ved at smelte 8 kontinuerlige billede sammen, mens sensoren flyttes.

Se også:  Panasonic klar med bedre OLED-tv'er til billigere priser

Lumix G9 er forsynet med både Bluetooth og Wi-Fi, så du nemt kan forbinde til mobil og computer trådløst.

Kameraet på markedet i starten af 2018. Den danske pris er ikke helt på plads endnu, men bliver i omegnen af 15-16.ooo kroner.

Læs mere om Lumix G9 her.

Del denne