LG 55B6 [TEST]: Nyt OLED-tv sprænger rammerne

LG 55B6 [TEST]: Nyt OLED-tv sprænger rammerne

Share

LG 55B6 er det første OLED-tv med 4K-opløsning, der er til at betale, og det er ganske enkelt fremragende

LG har sprængt rammerne for, hvad du kan forvente af et tv med OLED-skærm og 4K. Det er dyrt, men ikke længere helt uden for rækkevidde, som andre OLED-tv’er med høj klasse. 

Billedet med LG 55B6

Det står ganske særlig klarhed i farver og nuancer. Hudtoner står helt ægte, og en blå himmel har lys og intensitet, som vi sjældent har set bedre. Selv de sorte områder, hvor mange moderne skærme har haft det svært, er det nye LG 55B6 rigtigt godt med. Typisk kan LED-tv’er og ældre OLED-modeller ikke helt gengive sort helt sort og stadig bevare detaljerne i billedet. Det kan det nye B6, som på dette punkt er tæt på at nå den kvalitet, vi nød på de nu desværre droppede plasmaskærme.

Se også:  Nu bliver samtlige DR-kanaler HD - men ikke hos alle

Det unikke ved dette LG-tv er, at du får den detaljering i billedet, som den finkornede 4K-opløsning kan give, men uden at billedet bliver klinisk. Også når du giver 55B6 et almindeligt tv-signal med opløsningerne 1080i eller 720p og skalerer billedet op, ser det rigtig godt ud. En Blu-ray-film står med et ægte filmisk skær – især hvis du vælger en af de professionelle forudindstillinger til film, ”ISF”, som findes til både tv-kigning i dagslys og i dæmpet lys.

Farverne er meget klare. Med ultrakritiske øjne må vi nok konstatere, at den får lige lidt for meget ”farvelade”. Det kan du justere lidt ned, men i standard-indstillingerne står tv’et ganske enkelt fremragende uanset, om du ser film, tv-nyheder eller andet. Ældre ikke-HD-udsendelser står til tider noget grynet, men det gør de på alle tv-skærme.

Fjernbetjeningen har en lysmarkør, så du kan pege og trykke på skærmikonerne.

Fjernbetjeningen til LG 55B6 har en lysmarkør, så du kan pege og trykke på skærmikonerne.

Del denne