Home » NAS » Nyt NAS-mærke springer direkte ind i eliten
Nyt NAS-mærke springer direkte ind i eliten

Nyt NAS-mærke springer direkte ind i eliten

Share

Asustor blev først dannet i 2011, helt ud af det blå kommer de dog ikke. Det er et datterselskab til Asus(tek). Vi har kigget på en 2-bay NAS herfra og er rimelig imponeret

Det er med AS-602T lykkedes Asustor at lave en 2-bay NAS, der såvel kvalitetsmæssigt som featuremæssigt er landet i toppen af hjemme- og smb-markedet.

Kvalitetsindtrykket er højt, når man ser på NAS-serverens konstruktion. Det kommer til udtryk i materialevalgt. Her er anvendt mørkt gråligt aluminum i børstet look og kraftig sort plast til fronten. Det ser alt andet end billigt ud.

Drevskufferne der tager 2,5″- eller 3,5″-drev har en bundsolid lukkemekanisme og emmer af kvalitet. Et andet plus er, at denne NAS ikke støjer meget i standardopsætningen.

Som så meget andet ved AS-602T er det også muligt at ændre blæserindstillingerne. Blæseren kan sættes til lav, medium og høj ha-stighed, så man har fuld kontrol.

Der mangler heller ikke tilslutninger. To 1 Gbit/s-ethernet danner rygraden og giver blandt andet mulighed for load-balancing.

Der er yderligere to usb 3.0-porte, fire usb 2.0-porte, to e-sata porte og en hdmi-udgang, som anvendes, hvis man ønsker at bruge NAS-serveren som mediecenter. Man kan også koble NAS-serveren til det trådløse netværk, hvis man monterer en usb-WiFi-dongle i enheden.

Se også:  QNAP QGD-1600P NAS/Switch [TEST]: Ny kombination skaber smv-kraftværk

Imponerer bredt

Noget af det, der imponerer, er brugervenligheden ved ADM-operativsystemet, som guider brugeren igennem installationsprocessen, som var det en leg. Der er ganske vist ikke dansk interface endnu, men det er næsten også det eneste, man kan klage lidt over.

Asustor AS-602T kan anvendes sammen med Windows-, Mac OS X- og Linux-computere. ADM-operativsystemets hovedside minder meget om Apples IOS med store afrundede ikoner på række.

Hver af disse dækker over en lang række indstillingsmuligheder for de forskellige elementer af systemet. Samlet set er det meget bru-gervenligt og giver godt overblik.

God fart på

Vi har med CrystalDiskMark målt hastigheden for NAS’en i en raid 1-opsætning koblet til et 1 Gbit/s netværk. Resultatet er 109,4 MB/s i sekventiel skrivehastighed og 33,7 MB/s i sekventiel læsehastighed. Det første er virkelig hurtigt, det andet skuffer noget. Det kan dog have noget at gøre med den harddisk, vi monterede.

Se også:  QNAP lancerer NAS til højhastighedsnetværk

Vi har dog også målt Atto Benchmark, og her ligger resultaterne på lidt over 100 Mbit/s i såvel læse- som skrivehastigheder. I Crystal-DiskMark viser NAS’en sig også at være noget nær lige hurtig ved tilfældig læsning ved skrive- og læseoperationer i 4 KB-testen. Der sidder i øvrigt en Intel Atom-processor på 2,13 GHz med 1 GB ddr3 ram i NAS’en. Hukommelsesmængden kan udvides til 3 GB.

Energiforbruget ligger lidt over 20 watt, når der sker noget på drevene, i dvale falder det til under 2 watt.

AS-602T kan anvendes i domæner. Der er indbygget sikkerhed med sortering på ip-adresser, tjenester og eller porte. NAS’en kan ar-bejde med iscsi-drev. Man kan køre båndbreddekontrol for enkelte brugere eller grupper og meget mere.

Der vrimler med servermuligheder som webdav, ftp, MySQL med mere. Der er i det hele taget en bred vifte muligheder, for omfatten-de til at nævne her.
Funktionaliteten udvides med apps. Der er 86 forskellige godkendte apps, som man kan hente og eksperimentere med. Med for ek-sempel Boxee kan du få et mediecenter til tv’et.


Asustor AS-602T
  • Elforbrug
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

AS-602T er en NAS i den øvre ende af skalaen til hjemmebrug. Den oser af kvalitet, har godt med kræfter og er let at bruge. Der er masser features. Mediecenterfunktionerne skal måske pudses lidt af, men så bliver de også gode

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Asustek
netværksharddisk

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S