Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Flere og flere går over til videokonference - Logitech byder ind

Logitech er klar med nyt udstyr, der gør de nemt for alle virksomheder at sætte videokonferencer op med god lyd og klare billeder.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Engang var videokonferencer enten noget med stort, dyrt og kompliceret med udstyr leveret af Cisco - eller også klarede man sig med to-tre mand om en bærbar computer og Skype. Under alle omstændigheder var man aldrig helt sikker på, at det virkede, og alle blev koblet på, når mødet startede. Det har coronaen lavet helt om på.

Når Logitech nu lancerer nyt udstyr til nemme videokonferencer med god lyd og klart billede, så rammer det lige ind i et behov, som ikke kun de store virksomheder har, men som også dækker de små og mellemstore firmaer.

Biografkvalitet og knivskarp lyd

Kampen om dette marked står primært mellem Poly og Logitech, og Logitech er klar med den nye generation af selskabets konferenceløsninger. Hovedprodukterne i lanceringen er Logitech Rally Bar, der er bygget til mellemstore rum, og Logitech Rally Bar Mini til små rum.

Ifølge Logitech har de to nyheder "biografkvalitet og knivskarp lyd i et alt-i-ét design, og giver dermed møder en seriøs opgradering".

De to konferenceenheder understøtter selvfølgelig Microsoft Teams og Zoom (plus platforme som LogMeIn GoTo portfolio, Pexip og RingCentral), og man kan ganske enkelt koble computere på dem med en USB-forbindelse.

Fokus på lydkvalitet

Lyden er vigtig ved onlinemøder, og her fastslår Logitech, at alle stemmer går klart igennem takket være ultralav forvrængning i begge videobarers højttalere, og at lyden når ud i alle hjørner af mødelokalet. En tilpasningsdygtig mikrofongruppe opfanger stemmer fra hvert sæde i rummet og fokuserer automatisk på den, der taler. Mikrofonerne udligner også automatisk højere og blødere stemmer og reducerer uønsket støj. Desuden minimerer et patenteret anti-vibrationsaffjedringssystem ifølge Logitech vibrationer fra højtalere, som kan forstyrre opfattelsen af lyden.

Billedet på den tilsluttede skærm er også i høj klasse, fastslår Logitech. Det vil føles, som om man sidder i et fysisk møde, fordi den motoriserede pan- og tilt-funktion fungerer sømløst og optikken er knivskarp op til 4K, lyder forklaringen. Den store Rally Bar kan desuden prale af tabsfri billedkvalitet med op til 5x optisk zoom.

Også uden computer tilkoblet

Logitech RightSense-teknologi og AI Viewfinder sidder i et ekstra kamera, som registrerer menneskelige figurer og i realtid regner ud, hvor de befinder sig. På den måde skal alle mødedeltagerne altid kunne være i fokus, også hvis de springer på opkaldet inde i mødet eller bevæger sig.

Samtidig lanceres den nye Logitech RoomMate, der er bygget til store mødelokaler, og som er en hardwareenhed, der giver kunderne mulighed for at køre videokonferencetjenester på Logitechs konferencekameraer, eksempelvis Rally Plus, uden at skulle tilkoble en pc eller Mac.

Logitech Rally Bar vil som det første produkt fra den nye portefølje kunne fås i slutningen af dette kvartal. Rally Bar Mini og Logitech RoomMate bliver tilgængelige senere, oplyses det.

De nøjagtige danske priser kendes ikke endnu. Men Rally Bar får en europæisk pris på 3999 euro, Rally Bar Mini vil koste 2999 euro, og Logitech RoomMate starter ved 999 euro.

På billedet foroven ses hele Logitechs konference-setup med fra venstre Rally Bar Mini, Rally Bar og den eksisterende Rally.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere