Home » Transport » Nyt kabel kan gøre opladning af elbiler ligeså hurtig som at tanke benzin
Nyt kabel kan gøre opladning af elbiler ligeså hurtig som at tanke benzin

Nyt kabel kan gøre opladning af elbiler ligeså hurtig som at tanke benzin

Share

Ford har netop taget de første skridt i udviklingen af et nyt kabel, der med en unik opladningsteknologi skal være med til at sikre betydelig hurtigere opladning af elbiler, end vi er vant til i dag

“I dag er opladerne til elbiler begrænset af, hvor hurtigt en elbils batteri kan oplades med hensyntagen til risikoen for overophedning af batteriet. At oplade hurtigere end i dag kræver mere strøm, hvilket betyder at en større mængde varme skal transporteres væk for at kablet fungerer,” siger Michael Degner, senior technical leader, Ford Research and Advanched Engineering.

Forskere fra Purdue Universitet arbejder derfor på en unik opladningsteknologi, hvor varmen fra den hurtigere opladning ikke er en hindring for, hvor effektivt en elektrisk bil kan oplades.

Damp i stedet for væske

I dag anvender ladekabler væske som et aktivt kølemiddel, der hjælper med at nedkøle kablerne, men med nye metode vil man i stedet for væske anvende damp.

Se også:  Få trafikinformation projiceret direkte på vejen

Med denne innovative opladningsteknologi håber Ford i fremtiden at kunne oplade med så store mængder strøm, at kunderne vil opleve en markant hurtigere opladning af deres biler. Hvis andre teknologier indenfor opladning af elbiler udvikles parallelt med Fords initiativ, er det ikke utænkeligt, at det en dag vil være lige så hurtigt at oplade en elbil, som at fylde brændstof på en bil ved en konventionel tankstation.

“Opladningstiden for elbiler kan variere meget – alt fra opladning på en hurtigladestation som IONITY til opladning på via kundens egen hjemmeladeboks. Denne forskel kan bidrage til en usikkerhed hos kunder, der står og overvejer at købe en elbil,” siger Isaam Mudawar, Professor of Mechanical Engineering, Purdue University.

Se også:  Få en elbil med lang rækkevidde til god pris

Isaam Mudawar understreger i den forbindelse, at han og universitetets forskere har udviklet en metode, der ikke lader sig påvirke af varme på samme måde som nutidens opladningsmuligheder. I de seneste 37 år har han arbejdet med fokus på netop overophedet elektronik, og på hvordan man aktivt kan anvende damp fremfor væske til at nedsætte temperaturen.

“Ford har forpligtet sig til at gøre overgangen til elektrificeringen nem. Vi er derfor glade for vores tætte alliance og samarbejde med forskerholdet fra Purdue University, der med udviklingen af det nye ladekabel er med til at gøre elbiler endnu mere attraktive og tilgængelige,” siger Degner.

Purdue University vil indenfor de næste to år begynde at teste det nye kabel. Du kan høre professor Isaam Mudawar fortælle mere om udviklingen af det nye kabel i videoen nedenfor:


TAGS
elbil
elbilsopladning
elektriske transportmidler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S