Home » Transport » Nyt elektromagnetisk våben standser farlige bilister på afstand
Nyt elektromagnetisk våben standser farlige bilister på afstand

Nyt elektromagnetisk våben standser farlige bilister på afstand

Share

Fremtidig forskning vil yderligere fokusere på at minimere de forskellige komponenter og på at øge systemets rækkevidde og træfsikkerhed. Det vil også være væsentligt at afprøve virkningen på så mange bilmærker og typer af køretøjer som muligt.

For selv om prototypen specielt er afprøvet på almindelige personbiler, kan teknologien også tilpasses mange andre køretøjer med både to og fire hjul, busser, lastvogne og i sidste ende også kaprede tog og mindre skibe.

Desuden skal den slags systemer naturligvis være sikret, så kun autoriserede personer og myndigheder har adgang til anvendelse og måske endog også kun til kort, tidsbegrænset brug i hver situation.

Se også:  Forsikringsselskab blokerer bilisters mobil med ny app

Det vil forudsætte væsentlige login-procedurer, ligesom enhver brug skal kunne logges og dokumenteres på alle niveauer. Der kan også blive tale om obligatorisk indbygning af gps, kameraer osv. Dertil kommer, at forskerne selvsagt skal udvikle beskyttelse mod hacking og jamming, hvilket hidtil ikke er indgået i forsøgene.

Det er dog stadig et åbent spørgsmål, om teknologien og muligheden for at stoppe køretøjer på afstand vil retfærdiggøre de millioner af euros, der er investeret til nu. Nogle har sammenlignet det med en løsning på jagt efter et problem.

Dertil kommer også den måske uundgåelige følge, at selvom teknologien i første omgang kun ville blive brugt af ordensmyndighederne vil teknologien ikke usandsynligt med tiden ”sive” videre og vil måske med tiden blive taget i anvendelse af andre organisationer end ordensmyndighederne. 

Se også:  Færre danskere bruger håndholdt mobil mens de kører bil

1 2 3 4 5 6Forrige

TAGS
Bil
Forsikring
samfund
våben

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S