Home » Transport » Nyt elektromagnetisk våben standser farlige bilister på afstand
Nyt elektromagnetisk våben standser farlige bilister på afstand

Nyt elektromagnetisk våben standser farlige bilister på afstand

Share

Heri indgik også beregninger og simuleringer af teoretiske uheld, hvor de elektromagnetiske impulser under helt urealistiske omstændigheder fik benzintanken til at eksplodere eller udløste airbaggen.

På det grundlag udviklede man en prototype og underkastede udstyret en række praktiske test. Prototypen blev opbygget af lutter standardkomponenter, og SAVELEC-forskerne foretog derpå adskillige laboratorieforsøg for at finde den optimale signalfrekvens, bølgeform og varighed af såvel elektromagnetiske impulser som højeffekt mikrobølger og undersøge, hvad der influerede mest effektivt på et transportmiddels elektroniske komponenter.

Derpå indledte SAVELEC en række grundige test på en lukket testbane med det formål at afprøve systemet på en parkeret bil med motoren i tomgang. Pulssenderen viste sig at fungere udmærket og demonstrerede klart effektiviteten over for en holdende bil, men det lykkedes også at standse en kørende bil på testbanen, og allerede disse første forsøg overgik ifølge Marta Martinez langt forskernes forventninger.

Se også:  Ford på vej med verdens første pickup-emoji

En sender, der udstråler målrettede elektromagnetiske pulser og kraftige højfrekvente mikrobølger vil kunne bringe køretøjer til sikker standsning på adskillige meters afstand.

Afprøvningen omfattede også gennemtest af variabler som rækkevidde, målets hastighed, afstand til omkringværende personer og andre hensyn til mennesker og omgivelser. Desuden foretog forskerne utallige testforsøg for at klarlægge, hvordan våbnet virkede ind på såvel mennesker som materialer. Eksempelvis undersøgte man reaktionen hos 70 frivillige bilister, når de kørte afsted og pludseligt mistede kontrollen over køretøjet i høj fart, i tæt trafik, på smal vej og i seks andre forskellige situationer.

TAGS
Bil
Forsikring
samfund
våben

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S