Home » Wearable » Nyt Apple Watch kan måle hjertefejl
Nyt Apple Watch kan måle hjertefejl

Nyt Apple Watch kan måle hjertefejl

Share

Apple har redesignet sit ur og tilføjet en EKG-scanner, som måler om dit hjerte slår normalt

Det ligner umiddelbart sig selv, dog er der sket ting både i det ydre og det indre. 

Designet er blevet finjusteret. Skærmen er over 30 procent større end på forgængeren, selvom urkassen både er tyndere og mindre.

Det fås i to størrelser – 40 mm og 44 mm. Højttaleren er 50 procent stærkere og optimeret til telefonopkald, Siri og Walkie-Talkie, og mikrofonen er blevet flyttet for at reducere ekko og give en bedre lydkvalitet. Enheden har en næste-generations S4-chip med en specialudviklet 64-bit dual-core-processor, der er dobbelt så hurtig, mens batteriet stadig holder hele dagen.

Bagsiden af Apple Watch Series 4 består af en smuk sort keramik og safirkrystal, der gør det nemt for radiobølger at gennemtrænge for- og bagsiden, så mobilforbindelsen bliver bedre. Digital Crown har nu haptisk feedback, og den giver derfor en mere mekanisk og responsiv fornemmelse gennem følelsen af trinvise klik.

Brugergrænsefladen er optimeret til den større skærm og giver dermed mulighed for app-symboler og skrifter, der er større og lettere at læse. Samtidig er komplikationer blevet forbedret på smuk vis, så de er mere præcise og informative. Nye urskiver udnytter Series 4-skærmen fuldt ud – fra den uendeligt brugerdefinerbare Infograph-urskive til Breathe-urskiven, hvor animationen følger varigheden af et dybt åndedrag. Derudover reagerer en række bevægelsesurskiver, bl.a. Vapor, Liquid Metal, Fire og Water, unikt med urkassens kurvede kanter.

Måler hjerterytme og fald

Apple Watch Series 4 gør det muligt for kunder at foretage en EKG-måling direkte fra håndleddet med den nye EKG-app, som udnytter de indbyggede elektroder i Digital Crown og den nye elektriske pulsmåler i bagsidens krystal. Med appen berører brugerne Digital Crown, og efter 30 sekunder modtager de en hjerterytmeklassifikation. Den kan klassificere, om hjertet slår i et normalt mønster, eller om der er tegn på atrieflimren (AFib) – en hjertelidelse, der kan føre til alvorlige sundhedskomplikationer. Alle målinger, deres tilknyttede klassifikationer og eventuelle noterede symptomer bliver lagret i appen Sundhed i en PDF-fil, der kan deles med læger.

Se også:  Huawei Watch Fit [TEST]: Vildt meget fitness-ur for pengene

Med watchOS 5 analyserer Apple Watch sporadisk hjerterytmer i baggrunden og sender en meddelelse, hvis der registreres en uregelmæssig hjerterytme, som kan være et tegn på atrieflimren. Den kan også advare brugeren, hvis pulsen kommer op over eller ned under en bestemt tærskel.

Faldregistrering anvender et næste-generations accelerometer og gyroskop, som måler op til 32 g-påvirkninger, samt specielle algoritmer, der identificerer et fald. Apple Watch analyserer håndleddets kurs og styrken af et stød påvirkning for at sende brugeren en advarsel efter et fald, som kan afvises eller bruges til at starte et opkald til alarmcentralen. Hvis Apple Watch registrerer ubevægelighed i 60 sekunder efter meddelelsen, ringer det automatisk til alarmcentralen og sender en besked med lokaliteten til nødkontakterne.

Bedre træningspartner

Med watchOS 5 bliver Apple Watch en endnu bedre fitness- og træningspartner. Aktivitetskonkurrencer giver brugerne mulighed for at udfordre andre Apple Watch-brugere. Automatisk træningsregistrering sender en meddelelse om starten af et træningspas, mens den giver tilbagevirkende kredit.

Og Yoga og Vandretur er nye, dedikerede træningspas, der måler aktivt forbrændte kalorier og optjente træningsminutter nøjagtigt. Løbeentusiaster kan benytte sig af den forlængede batteritid – der er øget til seks timer – til udendørs træningspas. Og de kan nyde godt af højtydende funktioner, bl.a. kadence til inden- og udendørs løb, tempoadvarsler til udendørs løb og løbende kilometertempo, der viser tempoet for den forudgående kilometer.

Se også:  Samsungs nye smartwatch har læderrem og kommer med smarte svar
En Walkie-Talkie i uret

Brugeren kan kontakte sine venner med et enkelt tryk på håndleddet ved hjælp af Walkie-Talkie – en forbindelse mellem ure, som er en helt ny måde at kommunikere på i hele verden gennem Wi-Fi eller det mobile netværk.

Siri-urskiven er mere forudsigende og proaktiv, og den tilbyder genveje og handlingsrettet indhold fra dine yndlingsapps fra tredjeparter. watchOS 5 giver også brugerne mulighed for at lytte til deres yndlingspodcasts, når de er på farten, med Apple Podcasts på Apple Watch, og for at streame hvilken som helst podcast i kataloget ved hjælp af Siri.

Med Apple Watch Series 4 tilbyder berigede komplikationer en mere detaljeret visning af hjælpsomme apps fra tredjeparter, f.eks. Dexcom – som gør det muligt at overvåge blodsukker løbende – eller Streaks – som viser daglige fremskridt i opgaver.

Ude i næste uge

Apple Watch Series 4 (GPS) fås fra 3.299 kroner og Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) fås fra 4.099 kroner. De har begge det opdaterede design og nye sundhedsfunktioner. Series 3 vil kunne fås til den nye startpris på 2.299 kroner, så den er endnu mere tilgængelig for kunder. Sammen med de tre aluminiumsfinisher anodiseret i sølv, guld og space grey kommer Apple Watch Series 4 nu i fantastisk guldfarvet rustfrit stål med matchende Milanese rem, ud over modellerne i sølvfarvet og space black rustfrit stål. Der kommer en ny samling remme til efteråret. Og alle remme vil fortsat fungere med enhver generation af Apple Watch.

Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) fra fredag den 14. september, og det er tilgængeligt i Danmark fra fredag den 21. september.


TAGS
Apple Watch
smart-ur
SmartWatch

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S