Home » Internet » Nyskabende fildeling fra Århus
Nyskabende fildeling fra Århus

Nyskabende fildeling fra Århus

Share

Direkte adgang til filerne på din harddisk for dig og dine venner. Det er kernen i en ny fildelingstjeneste, som den århusianske virksomhed Nabto snart kan præsentere.

Fildeling er jo langt fra noget nyt fænomen. Men for at dele filer har man hidtil været nødt til at have et P2P-program, en BitTorrent-klient eller lignende som mellemled mellem computerne, der udveksler filer.

Med et simpelt lille plugin til din browser, vil den Århus-baserede virksomhed Nabto imidlertid nu revolutionere fildelingsbranchen og gøre det muligt at skabe direkte adgang mellem dig og dine venners computer.

Har man fået tilladelse af brugeren kan man således gå direkte ind i computerens mapper og hente de filer man har lyst til. Det eneste der kræves, er at computerne er tændt og på nettet, samt at afsenderen har en Nabto embedded webserverapplikation, og at modtageren besidder er Nabto-protokolplugin i sin browser.

Man kan måske umiddelbart stille spørgsmålstegn ved sikkerheden i sådan et system, men Nabto fortæller til Version2, at de mener teknologien er mere sikker end netbank.

Nabto-tjenesten, som er gratis for privatbrugere, vil rent praktisk blive udformet som små ‘Nablications’. Indtil videre findes to forskellige af typen – én til at dele filer med, og én til at oprette fotoalbum med. Med tiden regner Nabto med at åbne op for for tredjeparts-Nablications gennem en tjeneste i stil med Apples App Store.

Kilde: Version2


TAGS
fildeling
Nabto
P2P

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S