Home » TV » Det bedste fra IFA: Teknologiske tigerspring i Berlin
Det bedste fra IFA: Teknologiske tigerspring i Berlin

Det bedste fra IFA: Teknologiske tigerspring i Berlin

Share

“Intelligente” gadgets satte dagsordnen på årets IFA-messe i Berlin, hvor også 8K-tv’er gjorde deres indtog

IFA-messen er faktisk slet ikke forbi endnu. Den kører for fuld drøn indtil onsdag, men alle de store nyheder er præsenteret, og Alt om DATA har vendt snuden hjem for at samle op på indtrykkene.  

Mængden af nye produkter var overvældende, men alligevel var der nogle klare tendenser … 

Dit 4K-tv er håbløst forældet

Mens de fleste forbrugere måske først lige har investeret i et 4K-tv og produktionsselskaberne knokler for at levere indhold i den høje kvalitet, så er tv-producenterne allerede klar til at gå det næste skridt op.

Både LG og Samsung kunne præsentere 8K-tv på IFA. Samsungs tv er endda allerede i handlen i denne måned. Ingen af producenterne gjorde forsøg på at overbevise os om, at der vil være 8K-indhold tilgængeligt i noget, der minder om den nærmeste fremtid, i stedet lagde de vægt på hvordan tv’erne kan opskalere enhver type indhold, så det står med en exceptionel klarhed.

Det gør de ved hjælp af “kunstig intelligens”, som løbende analyserer på forskelligartet billedemateriale og lærer hvordan det skal opskaleres optimalt. Samsung viste os en række eksempler, og det var ret overbevisende, hvordan selv indhold i ringe kvalitet blev markant forbedret på de nye tv’er, som sælges i størrelser fra 65″ og op.

LGs nye 8K OLED-tv.

Intelligente støvsugere

Netop “kunstig intelligens” var da også et af de helt store buzz words på messen. Man kan diskutere hvor meget intelligens, der egentlig er tale om. Betegnelsen påhæftes i flæng produkter, der på den ene eller anden måde kan forholde sig til omverden via stemme- eller billedgenkenelse, lærer af at blive brugt og anvende den viden, der akkumuleres til at optimere sin funktionalitet.

Se også:  Udviklingen inden for intelligent velfærdsteknologi går for langsomt

Huawei kom med et nyt chipsæt, der skal være gøre din smartphone endnu smartere, Sony fremviste en ny version af robothunden Aibo og selv husholdningsprodukter som støvsugere var blevet “intelligente”.

Ecovacs kunne fremvise en ny robotstøvsuger, der kan kende forskel på sokker, sko, legoklodser, conflakes og meget andet og vurdere hvad der skal suges op og hvad der skal styres udenom. Den lærer løbende som den støder på nye objekter og den sender sin viden til alle sine robotstøvsuger-venner, som den kan kommunikere med over nettet. Seriøst, har disse mennesker ikke set Terminator …!

Små skridt frem

Og så var der selvfølgelig alle de andre nye produkter, som på hver deres vis tager et lille skridt fremad.

Yamaha kunne fremvise en trådløs pladespiller, der kobles på dine multirumshøjttalere via Wi-Fi, Sony præsenterede verdens mindste kamera med 30x zoom og Lenovo bød på flere nye Yoga-bærbare med features som indbygget Dolby Atmos soundbar i hængslet, fleksibel e-ink-display istedet for tastatur og 25 timers batterilevetid på en opladning.

Lenovo Yoga Book C930.

Lenovo Yoga Book C930.

I de fleste tilfælde er det produkter, der kommer i handlen i løbet af efteråret. Du kan selvsagt forvente anmeldelse af de fleste af dem i vores blad og her på siden, så snart de ruller ind på redaktionen.

 


TAGS
8K
IFA
Kunstig intelligens

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S