Home » AOD Pro » Nye web-apps angriber de traditionelle apps
Nye web-apps angriber de traditionelle apps

Nye web-apps angriber de traditionelle apps

Share

Til gengæld vil det være vanskeligere for den almindelige smartphone-bruger at finde frem til progressive web-apps, da det i sagens natur kræver, at brugeren finder frem til den pågældende webside, som leverer den web-app, han er interesseret i.

”Derfor vil progressive web-apps sandsynligvis først og fremmest finde vej inden for områder, hvor kunderne eller brugerne er klart definerede. Det kan for eksempel være i en virksomheds dialog med sine kunder, herunder varekataloger mv., eller manualer, vejledninger og lignende, som for eksempel virksomheder i byggebranchen løbende opdaterer til brug for teknikere, montører osv.,” siger Rasmus Bollerup.

Det tilbageværende spørgsmål er så hvor stor en del af markedet, web-apps og progressive web-apps – grænserne mellem de to definitioner er lidt flydende – vil erobre fra app-butikkerne. Et kvalificeret bud vil være, at web-apps primært vil være at finde som et supplement til de app-butikker, vi alle har vænnet os til at bruge. Og så naturligvis en velkommen mulighed for den underskov af iværksættere og app-udviklere, som nægter at dele indtægten med de respektive app-butikker.

Se også:  Endelig dukker de lovede Android-apps op i Windows 11

En joker i den sammenhæng er den kinesiske mobiltelefonproducent Huawei, hvis seneste modeller ikke er udstyret med Google Mobile Services, herunder Google Play Butik. Det skyldes den amerikanske regerings sanktioner mod Huawei.

Selv om Huawei har udviklet sin egen app-butik, kan fraværet af Googles ægte vare være med til at bane vejen for flere progressive web-apps. Ikke mindst taget i betragtning af, at Huawei – blandt andet med sin seneste topmodel, P40 Pro, i andet kvartal 2020 overhalede Samsung med et mulehår som verdens største leverandør af smartphones målt på antal.

Progressive web-apps kan gå hen og blive hardware-producenternes vej ud af de snærende bånd, som styresystemerne sætter og producenterne bag dem skaber. Sådan ser mange denne udvikling: En ny frihed til mobilplatformen. 

TAGS
App Store
apps
Google Play
webapps

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S