Home » Lagerenheder » Nye teknologier smelter sammen
Nye teknologier smelter sammen

Nye teknologier smelter sammen

Share

Med sit nyeste eksterne lagringsprodukt kombinerer Verbatim ssd-teknologien med usb 3.0, hvilket i teorien skulle give et lynhurtigt eksternt lagringsmedie. Men gør det så også det? Vi gav drevet en tur i test-maskinen …

Eksterne lagringsmedier er ikke længere specielle, så Verbatims nye ssd på 32GB er i størrelse ikke noget, der imponerer. En normal usb-nøgle på 32GB hører godt nok til blandt de større, men absolut ikke blandt de største, og heller ikke de dyreste.

Usb 3.0 External SSD fra Verbatim udmærker sig derfor ikke på størrelsen, men på at den har et usb 3.0-interface.

I gang med testene

Så vi gik i gang med at teste dette nye ssd. Det første vi lige måtte klare, var at skaffe en laptop med usb 3.0. Vi valgte den nye Msi GE620 med inbygget usb 3.0 og koblede drevet til den.

Vi startede med at kopiere 2,97GB fordelt på 12.049 filer fra den bærbare til Verbatims ssd. Tiden endte på 2 minutter 32 sekunder, hvilket godt nok var langt hurtigere end ved en kopiering til en standard-usb-nøgle, men stadig længere end forventet.

Så derfor gentog vi kopieringen, men da vi ikke formaterede drevet, så kunne filerne genbruges, og det var kun indgangen i fat’en, der skulle genskrives, og tiden endte på 1 minut 50 sekunder. At slette filerne igen tog 32 sekunder, uanset hvor mange gange vi prøvede, så var tiden her den samme.

Vi testede nu drevet med AS SSD Benchmark, og også her fik vi tal, der fortalte os, at hastigheden ikke var så imponerende, som vi havde håbet. Sekventiel læsning gav en hastighed på 140,98MB/s og en sekventiel skrivning på 54,32MB/s. Samtidig gav den en accesstid på 0,250 ms ved læsning og på 0,690 ms ved skrivning.

Se også:  Ny generation i stortest: Her er 6 kvikke NAND-ssd'er

I forhold til normale ssd-tal ligger disse meget lavt. Nu skal vi så lige huske, at normalt så vil et ssd være monteret internt i computeren, og derved direkte på sata-porten, mens vi gik over usb 3.0-porten. Men stadig tal, der var væsentligt lavere end forventet.

Vi prøvede nu med en intern kopiering, hvor vi kopierede vores testdata fra en placering til en anden. Det gik så ikke godt. Tiden lå nu på 3 minutter 24 sekunder.

Vi besluttede os nu til at prøve med en anden laptop: denne gang med en Medion-laptop, igen med usb 3.0.

Vi startede med den interne kopiering, og det gik endnu værre end før. 4 minutter og 25 sekunder, hvilket vi umiddelbart tilskrev den laptop. Så vi fandt en sidste laptop frem, nemlig den nye Lenovo X1, hvor den interne kopieringstid faldt til 2 minutter 40 sekunder – væsentligt bedre end de to andre bærbare, men stadig ikke så godt, som vi havde håbet.

Vi kopierede nu data fra ssd til laptop, og her tog det kun 54 sekunder at flytte de 2,97GB. Se, det var tider, vi kunne bruge til noget! Men da vi kopierede data tilbage igen, så tog det 2 minutter og 44 sekunder. Altså den samme tid, som da vi havde koblet drevet til vores Msi.

Se også:  SanDisk Extreme Pro Portable SSD [TEST]: Hårdført drev med fart på

Nu er det lige nødvendigt at bemærke, at selvom vi nok klager lidt over kopieringstiderne, så er de stadig langt hurtigere end ved kopiering til en almindelig usb-nøgle, så der er ingen tvivl om, at du får et hurtigt drev. Vores anke er blot, at det ikke er så hurtigt, som vi havde forventet af et ssd.

Vores konklusion

Vi er fascinerede af ssd generelt, og dette lille eksterne ssd er da også ret fænglende, som det ligger der, udført i børstet aluminium. Men det ændrer ikke på, at et drev til lige under 1.000 kroner bør yde noget specielt. Prisen ligger alt andet lige på lige over 30 kroner pr. gigabyte, hvilket ligger vel i overkanten af den gigabytepris, du kan købe en standard-usb-nøgle til.

Desværre så får du ikke det specielle. Du får et lynhurtigt ssd, men ikke så hurtigt, som vi havde forventet eller håbet på. Dog skal dette ssd have ros for at blive leveret med en nedbarberet udgave af backupprogrammet fra Nero. Det giver pludselig drevet nogle helt andre egenskaber, som klart skal roses, og som giver drevet langt mere værdi for pengene end ellers.


Usb 3.0 External SSD
  • Ydelse
  • Pris
3.5

Alt om DATA siger

I ydelsesbedømmelsen har vi medtaget, at drevet kommer med backupprogrammet Nero, hvorfor karakteren bliver højere, end hvis vi udelukkende dømte det på ydelsen alene. Drevet er helt generelt et fint drev, men kunne godt bruge en anelse bedre ydelse.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
ekstern ssd
SSD
USB 3.0
verbatim

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S