Home » Andet » Nye løsninger gør det svære simpelt
Nye løsninger gør det svære simpelt

Nye løsninger gør det svære simpelt

Share

Mange ældre tvinges på nettet nu, fordi offentlige myndigheder fremover skrotter papiret og digitaliserer kommunikationen med borgerne. Det har fået flere danske producenter til at udvikle særlig brugervenlige computerløsninger

En del ældre danskere havde nok forsvoret, at de nogensinde skulle eje en computer og gå på nettet dagligt. Men fra 1. november skulle (næsten) alle danskere modtage post fra det offentlige i den digitale postkasse e-Boks.

De seneste år er der dukket en række løsninger op, som kan lette ældre og computer-uvante menneskers adgang til den digitale kommunikation, men også til vigtige ting som netbank, internet og e-mail. Her kikker vi på nogle af de danskudviklede løsninger, som kan forhindre ældre i at blive isoleret fra resten af samfundet – koncepter, som vi andre mere it-adrætte kan anbefale vores familiemedlemmer.

LetNet ændrer en computers eller tablets skærmbillede, så det får enkle symboler, man kan trykke direkte på. Derved får man adgang til mail, internet, skriveprogram osv. Det er en softwareløsning, der sælges for 499 kroner. Der er også en telefon-hotline til 99 kroner om måneden.

[pt id=’2033361′ size=’large’ link=’file’]

 

Doro har tidligere udviklet flere, simple mobilløsninger med tydelige taster og få funktioner. Nu kommer der en smartphone, Doro Liberto 820, med store tydelige skærm-ikoner, som giver adgang til kontakter og funktioner direkte fra startskærmen – med store og tydelige ikoner. Der er fysiske knapper til indstillinger, startskærm, gode hjælpefunktioner og høj lyd. Set til 1999 kroner.

[pt id=’2033362′ size=’large’ link=’file’]

 

DukaPC har to spændende løsninger, som begge har et meget enkelt skærmbillede med de vigtigste funktioner præsenteret på store ikoner: mail, internet, tekst, Facebook osv. Den ene er en pc-løsning, enten stationær skærm-pc eller bærbar pc. Den anden er en computer, dukaBox (billedet), som kan tilsluttes et tv. Sidstnævnte koster 995 kroner plus et abonnement på 99 kroner om måneden, og det inkluderer internet.

[pt id=’2033363′ size=’large’ link=’file’]

 

NemPC laver computere med enkel software. Startskærmen er overskueligt bygget op med få ikoner, der giver adgang til for eksempel internet og mail. Som noget særligt giver NemPC kontakt til de nærmeste, NemKontakterne, som har adgang til dele af computeren og på den måde kan hjælpe lidt til. Computerne fås fra 3995 kroner, hvortil kommer et månedligt abonnement på 249 kroner med internet.

[pt id=’2033364′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
it
ældre

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S