Home » Test » Nye genveje til smartere tv
Nye genveje til smartere tv

Nye genveje til smartere tv

Share

Alle nye fjernsyn har indbygget smart-tv, men deres menuer, apps og funktioner er ikke altid lige logiske eller opfylder ikke dine ønsker. Er du på jagt efter alternativer, så giver Datatid TechLife dig her tre nyere genveje til det virkelig smarte tv

Har du købt en ny tv-fladskærm inden for de seneste par år, har den næsten med garanti indbygget smart-tv. Betegnelsen ”smart” dækker her over en generation af tv, som ud over selve tv-delen har indbygget netværkskort og er fyldt med apps, diverse video- og musiktjenester og andre funktioner.

Desværre er tv-producenterne ikke altid på omgangshøjde med brugernes behov, og du har sikkert på et tidspunkt (eller flere) bandet over, hvor bøvlet det kan være at styre indholdet på skærmen. Noget tyder på, at det ikke er lige til at designe en brugergrænseflade, som gør det nemt at navigere med en tv-fjernbetjening.

Se også:  55" smart tv til fem tusind kroner

Googles løsning Chromecast styres med en smartphone eller tablet, og du får adgang til både apps og streamingtjenester.

En mulighed er helt at droppe tv-producenternes løsning og vælge en af de nye, eksterne smart-tv-kilder, der er dukket op inden for de seneste år.
Datatid TechLife har set nærmere på tre af slagsen: Apple TV, GoAllTV og Chromecast. De tre løsninger er meget forskellige, men har dog det til fælles, at de alle tilsluttes tv’ets HDMI-port. Overførsel af lyd og billede har altså fra begyndelsen optimale vilkår.

Enhederne kan stort set det samme som smart-tv-delen i de fleste fjernsyn. Nogle gange dog en smule mere. Forskellen ligger især i udvalget af funktioner og apps. Du skal derfor overveje, hvad du har brug for, og hvad du vil betale for. Nogle eksterne smart-tv-løsninger gør det dog muligt selv at hente nye apps ind på tv-skærmen. For eksempel giver GoAllTV adgang til hele Google Plays sortiment.

Se også:  Nu kommer Chromecast med Google TV endelig til Danmark - se prisen her

Generelt giver disse eksterne løsninger dog en mindre bøvlet betjening, fordi udviklerne bag dem udmærket ved, at det netop er på dette punkt, de kan byde på noget, tv-ejerne ikke har i forvejen. Det er den væsentligste grund til, at du overhovedet skal interessere dig for dem.

Læs testene her:

Chromecast
GoAllTV
Apple TV

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Læs testene her:

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
Apple TV
chromecast
Smart TV

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S