Home » Sikkerhed » Ny software afslører ansattes surfvaner
Ny software afslører ansattes surfvaner

Ny software afslører ansattes surfvaner

Share

Med den nye version af Trend Micros InterScan Web Security Virtual Appliance 5.0 har store virksomheder mulighed for at hente direkte og detaljerede informationer om alle virksomhedens webaktiviteter.

I en nylig undersøgelse foretaget blandt 200 højtplacerede it-ansvarlige udtrykte 75 pct. bekymring over de uautoriserede onlineaktiviteter på jobbet. Næsten 70 pct. svarede, at de var villige til i en vis grad at forbyde adgang til udvalgte websites, som elsempelvis shoppingsider og sociale netværk. Bekymringen bygger dog fortrinsvis på sikkerhedsmæssige overvejelser.

”I dag udsættes et stigende antal legitime websites for angreb, og mange glemmer, at selvom en side ser sikker ud, så er den det ikke altid.

Mange ansatte surfer privat i arbejdstiden og ordner fx bankforretninger, handler på nettet eller besøger sociale netværk.

Den slags adfærd kan risikere at åbne døren for hackere, som er ude på at stjæle følsomme oplysninger til ulovlige formål, og derfor bør virksomhederne få bedre kontrol over, hvordan internettet anvendes i arbejdstiden,” siger Kim Lindberg, sikkerhedsekspert, Trend Micro i Danmark.

I sin nye version af gateway-sikkerhedsløsningen Web Security Virtual Appliance 5.0 har Trend Micro inkluderet et rapporteringsværktøj, som giver virksomheder mulighed for at hente oplysninger om alle webaktiviteter i deres regi.

Modulet Advanced Reporting & Management giver den it-ansvarlige en komplet oversigt over de ansattes internetaktiviteter, overvågning i realtid samt dybdegående analyser af samtlige internetaktiviteter i firmaet.

Det bevirker, at webtruslerne opfanges hurtigere, og at de it-ansvarlige kan sætte ind tidligere.

Desuden går det hurtigt, når man skal lokalisere, hvor den skadelige kode kommer fra, hvem af de ansatte der bruger meget tid på at surfe på ikke-arbejdsrelaterede sider, hvornår de gør det, hvem der påvirker netværkets hastighed m.m.

Læs mere om softwaren hos Trend Micro.


TAGS
Trend Micro

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S