Home » GPS » Ny GPS-platform giver længere batteri-tid og hurtigere ydelse
Ny GPS-platform giver længere batteri-tid og hurtigere ydelse

Ny GPS-platform giver længere batteri-tid og hurtigere ydelse

Share

CSR lover at holde kursen uden at sluge dit batteri med den nye SiRFstarIV teknologi.

Tiden er efterhånden for længst forbi, hvor GPS var noget man havde i dedikerede apparater, der i ro og mag kunne leve af cigarettænderens strøm. Flere og flere mobiltelefoner har fået GPS-funktion, og sådan én er sjældent særlig nænsom overfor batteriet. Derfor har CSR udviklet SiRFstarIV – en GPS-platform, som netop har dette problem for øje og eftersigende skulle kunne begrænse strømforbruget betragteligt.

Platformen blev præsenteret i sidste uge, sammen med det første produkt, som skal gøre nytte af den – GSD4t – en modtager til mobiltelefoner og andre transportable apparater.

Et af hovedprincipperne bag den nye teknologi er, at GPS’en hverken er konstant slået til eller fra, men i stedet bevarer en ”opmærksom” tilstand, som fastholder de nødvendige informationer til at foretage en meget hurtig beregning og dermed er ”på” hele tiden, men i en yderst strømbesparende tilstand.

Tidligere har mobiltelefonernes GPS været nødt til slå til og fra for at spare strøm. Dermed tager det længere tid at opnå forbindelse til satellitten – med en langsommere og mere ujævn forbindelse til følge. Dette kommer den nye platform til livs, samtidig med at den eliminerer de støjende signaler, der ofte kan forstyrre forbindelsen. Udover et formindsket strømforbrug får man således også en hurtigere og mere præcis GPS-ydelse.

De første mobiler med SiRFstarIV forventes i handlen i starten af 2010, og det skal blive spændende at se, hvorvidt CSR vil indfri de fine løfter.


TAGS
CSR
GSD4t
SiRFstarIV

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S