Home » Mp3/videoafspiller » Ny Android-afspiller angriber iPod Touch
Ny Android-afspiller angriber iPod Touch

Ny Android-afspiller angriber iPod Touch

Share

Creative har lige præsenteret en ny bærbar medieafspiller, der bliver
drevet af Googles Android styresystem, og som vælter sig i teknologiske
muligheder

Hvis du ikke vil misbruge din telefons batteri på musik og videoafspilning, er der flere gode alternativer, der kan give dig musik og video når du er på farten – for eksempel Apples iPod Touch og Microsofts Zune afspillere. Men nu lancerer Creative en ny afspiller, der i den grad kan konkurrere med de to. Den hedder Zii Egg og bliver drevet af Googles open source styresystem Android. Det skriver Cnet.com.

Zii Egg ligner iPod Touch til forveksling, og den er opkaldt efter chippen, der leverer multimedie musklerne. Zii er et enkelt-chip system, hvilket vil sige, at der bare sidder én chip på størrelse med en lillefinger-negl og driver hele molevitten. Og selvom der er tale om en musik og videoafspiller, kommer den med masser af ekstraudstyr.

Se også:  USB-C-hovedtelefon giver stor lydoplevelse

Zii Egg har to kameraer. Et HD videokamera på bagsiden og et VGA-kamera på forsiden, der er indbygget WiFi og skærmen, der er 3,5 tommer stor, har en opløsning på 480×320, den understøtter multi touch og så kan afspilleren spytte 1080p HD video ud.

Der er 32GB lagerplads indbygget og plads til et SD hukommelseskort, så der er god plads til video og musik. Der er Bluetooth, GPS, X-FI lyd, lys sensor, højttaler og mikrofon. Kort sagt, en overflod af muligheder i den lille enhed, der også kan afspille Flash lite materiale.

Man kan allerede skaffe sig en udvikler-udgave af spilleren til omkring 2.200 kroner, men så er den heller ikke gennemtestet – og i øvrigt ser det ikke ud til Danmark er på listen over tilgængelige lande. Det forventes, at Zii Egg at den vil koste omkring det halve hvis man køber dem i massevis, for at sælge dem videre.

Se også:  Creative Outlier Gold [TEST]: Billige og med vild batterilevetid

For selvom det er Creative, der udvikler ægget, men der er ikke så store chancer for, at vi får den at se som en Creative-brandet afspiller. Planen er nemlig at sælge den lille multikunstner til andre teknologifirmaer, så de kan sætte deres eget navn på og sammensætte den som de vil. Zii Egg er altså ikke en telefon – endnu. Men al teknologien, der kan gøre den til en moderne smart phone er allerede indbygget, og hvis Creative sælger skallen videre til andre producenter, er det sandsynligt, at ægget udvikler sig i den retning.


TAGS
Creative
HD
ipod
wifi
Zii Egg

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S