Home » Virtual Reality » Ny VR-teknologi gør det muligt at træde ind i dokumenternes verden
Ny VR-teknologi gør det muligt at træde ind i dokumenternes verden

Ny VR-teknologi gør det muligt at træde ind i dokumenternes verden

Share

Hvordan ville det føles, hvis man i stedet for at læse et dokument, kunne træde ind i det? Det har Adobe undersøgt, og de har i samarbejde med det amerikanske universitet Georgia Tech i Atlanta udviklet en prototype på en PDF/Virtual Reality-oplevelse, hvor man bogstaveligt talt kan træde ind i PDF’ens verden

PDF’en er førende, når det kommer til digitale dokumenter, og der findes i dag milliarder af PDF-dokumenter på computere verden over. Men tænk, hvis man i stedet for at læse dokumentet på skærmen kunne træde ind i det?

Adobe har gjort dette tankeeksperiment til virkelighed i et nyt demoprojekt og udviklet en prototype på en PDF/VR-oplevelse. Projektet er første skud på stammen inden for næste generation af læseoplevelser, der igen rykker grænserne for, hvordan man kan interagere med digitalt indhold.

Se også:  Guide: Kom i gang med Photoshop – del 3

”VR-teknologien giver helt nye muligheder for at skabe digitale oplevelser for brugerne. Et konkret eksempel kunne være et dansk rejsebureau, der i stedet for at fortælle sine kunder om en potentiel feriedestination, simpelthen kunne tage dem med derhen og vise dem rundt i kvarteret,” forklarer Jes Schuym, nordisk kommunikationschef hos Adobe.

Universitetsstuderende spiller afgørende rolle i udviklingen

Adobe Research, der hele tiden undersøger og tester ny teknologi, står bag det nye PDF/VR projekt. Med på projektet har også været en tidligere praktikant i Adobe Research, Laurel Warrell, der studerer computer human interaction ved universitetet Georgia Tech i Atlanta.

Helt konkret fungerer PDF/VR-oplevelsen sådan, at brugerne tager VR-briller på og kommer ind i et mørkt rum med en række store PDF’er foran sig. Her kan de så frit vælge, hvilke billeder i PDF’en de vil undersøge nærmere, og med ét klik hopper de ind i billedet og kan bevæge sig rundt og læse tekster på samme tid.

Se også:  Virtual reality er altid en lovende teknologi – her er status lige nu

Se hvordan teknologien fungerer her: 


TAGS
adobe
pdf
VR

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S