Home » Sikkerhed » Ny virus spredes gennem Skype
Ny virus spredes gennem Skype

Ny virus spredes gennem Skype

Share

Kodeord og kontooplysninger kan blive afluret, hvis du åbner de forkerte meddelelser på Skype. CSIS har sporet en virus, der skjuler sig bag Skype-beskeder fra dine venner

Mange pc-brugere møder i disse tider en meddelelse, der fortæller, at det er tid til at skifte fra den gamle Windows Messenger til Skype. Microsoft er nemlig i færd med at lukke hele Hotmail-universet og slår i den forbindelse Messenger sammen med Skype.

Det er dog med at være varsom, når du skifter til Skype, for lige nu florerer en virus, der kan stjæle kodeord til diverse webtjenester samt kontooplysninger og andre følsomme oplysninger.

Virussen, der har fået navnet Shylock, spreder sig fra allerede inficerede computere ved at sende en meddelelse igennem Skype til alle brugerens venner. Da afsenderen af meddelelsen er en allerede accepteret kontaktperson, vil risikoen for at indholdet vurderes som troværdigt være høj. Følger vennerne anbefalingerne i meddelelsen, vil deres computere også inficeres af samme virus, og de vil herefter begynde automatisk og intetanende at sprede virussen til deres venner.

Se også:  QUIZ: Verdens mest berygtede virusser

CSIS Security Group opdagede virussen sent i går aftes, og det forventes, at især Europa og USA vil blive hårdt ramt, da Skype er meget udbredt her.

Desværre opdages denne virus sjældent, hvorfor det kan være en udfordring at beskytte sig mod angreb. En mulighed er dog at købe programmer, der på forhånd beskytter mod sådanne angreb. CSIS anbefaler deres eget CSIS Heimdal Pro og CSIS Secure DNS.


TAGS
Skype
virus

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 33 74 71 16
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S