Home » Robot » Ny vinduespudser-robot helt uden ledning
Ny vinduespudser-robot helt uden ledning

Ny vinduespudser-robot helt uden ledning

Share

Winbot X er trådløs og batteridrevet og pudser selv store vinduespartier uden at efterlade striber

Rengøringsrobotter ligger lidt i periferien af, hvad vi almindeligvis beskæftiger os med her hos Alt om DATA. Ikke desto mindre har vi sjældent oplevet interesse for en artikel i samme omfang som testen af vinduespudser-robotten, Winbot. Læs testen af Winbot 950 her.

Vi føler derfor en forpligtelse til at videreformidle, at der er nu er kommet en ny robot i serien. Den største forskel mellem Winbot 950 og den nye Winbot X er umiddelbart, at den nye model kan køre helt uden ledning. Og det er ikke nogen ubetydelig forbedring. At man skal finde en stikkontakt og plugge robotten i, hver gang man skifter til et nyt vindue, er ikke ligefrem noget, der gør brugen af robotten lettere, men det slipper man for med den nye Winbot X. 

Se også:  LG Styler [TEST]: Smart skab frisker tøjet op
Intelligent teknologi

Ligesom sin forgænger er Winbot X sikret ved hjælp af en fleksibel sikkerhedsline, som fæstnes til glasset med sugekop. Som noget nyt kommunikerer den med Winbot via Bluetooth, så systemet er i stand til med det samme at reagere og forebygge, at robotten falder ned.

Når Winbot X starter, vil den først måle overfladen, der skal rengøres, og dernæst vælge den passende rengøringsrute. Robotten efterlader vinduespartier på op til fire gange fire meter uden striber.

”Winbot X repræsenterer næste niveau af teknologi indenfor vinduespolering. Robotten kan bevæge sig frit på den overflade, den skal rengøre, selv på en glasflade uden ramme”, siger David Qian, President of the International Business Unit at Ecovacs Robotics,  som står bag robotten.

Se også:  Philips Hue Filament [TEST]: Glødepæren er blevet smart
På markedet til sommer

Ecovacs modtog CES Innovation Award 2018 i kategorien Home Appliances for Winbot Xs teknologi. Prisen uddeles til produkter, der udelukkende anvendes i husholdningen og som samtidig har en afgørende elektronisk funktion. 

Winbot X forventes tilgængelig på det danske marked i juni 2018. Indtil da kan man fortsat købe Winbot 950, der har en vejledende pris på 3.099 kroner. Lige nu er den dog til at finde væsentligt billigere. Læs mere her: Spar masser af penge: Her er ugens bedste køb


TAGS
ecovacs
smart home
winbot

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S