Home » Transport » Ny undersøgelse: Plugin-købere fravælger elbiler
Ny undersøgelse: Plugin-købere fravælger elbiler

Ny undersøgelse: Plugin-købere fravælger elbiler

Share

Plugin-hybrid-købere fravælger at købe en elbil pga. for kort rækkevidde og for få ladestandere

En helt ny undersøgelse foretaget af Megafon for De Danske Bilimportører viser, at en elbil ikke er et reelt alternativ for danske bilkøbere, der har anskaffet sig en plugin-hybrid-bil indenfor de seneste 3 år. Fire ud fem plug-in-købere (80%) ville nemlig ikke vælge en elbil fremfor en plug-in, hvis de havde mulighed for at vælge bil på ny. Undersøgelsen viser også klart, at elbiler fravælges af plugin-hybridbil-købere pga. rækkevidde og mangel på ladestandere.

“De fleste danskere er endnu ikke klar til et købe en ren elbil. Derfor er plugin-hybrid-bilerne en rigtig god løsning for bilister, der kan køre de kortere ture på el i dagligdagen, men har brug for at køre længere afstande, uden stop, når de eksempelvis har møder i den anden ende af landet”, siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Se også:  Renault 4 er genfødt som elbil
Batteriet bliver brugt

Nye danske data fra BMW, Ford, Audi og VW viser samtidig, at danskerne er flittige til at lade deres plugin-hybrid-biler op.

“Forudsætningen for, at plugin-hybrid-biler kører grønt er, at de bliver ladet op. Bilfabrikanternes nye tal indikerer med alt tydelighed, at danskerne har taget teknologien til sig, og bruger den korrekt. En opladet plugin-hybrid giver samtidig en bedre køreoplevelse og bedre brændstoføkonomi”, siger Mads Rørvig.

Plugin-teknologien forventes dog at være en overgangsteknologi indtil 0-emmissions drivmidler som el og brint er mere tilgængelige.

“Elbiler er stadig dyrere end de biler, som danskerne køber flest af. Plugin-teknologien er derfor en god overgang, indtil elbilerne bliver billigere og der kommer flere muligheder for opladning”, siger Mads Rørvig.

Se også:  Comwell fordobler antallet af ladepunkter til elbiler


TAGS
elbil
elektriske transportmidler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S