Home » Underholdning » Ny undersøgelse: Musik er vejen til sex
Ny undersøgelse: Musik er vejen til sex

Ny undersøgelse: Musik er vejen til sex

Share

Du bliver mere tiltrækkende, hvis du deler musiksmag med din date, viser nyt globalt studie. Så tjek den udkårnes playliste, og skjul din kærlighed til Rammstein, hvis du vil optimere dine chancer

Hele 70% finder andre mere attraktive, når de f.eks. deler samme gode musiksmag.

I dag offentliggør højttalerproducenten Sonos et globalt studie, der viser, hvordan lyd og det at lytte påvirker os mennesker både socialt og kulturelt.

Med mere end 12.000 respondenter fra 12 lande, herunder Danmark, giver rapporten et indblik i, hvordan lyd og musik kan have en markant positiv effekt på især fire forskellige områder i livet: relationer, humør, fysisk aktivitet og produktivitet.

På tværs af kulturelle forskelle peger undersøgelsen entydigt på, at musik og andet lydindhold gør en forskel for hvordan du opfatter andre mennesker – og hvor sexet du føler dig.

Musik forbinder mennesker

Videnskabelig forskning gennem årene har påvist, at musiksmag kan spille en rolle i vores seksuelle tiltrækning til hinanden.

Denne konklusion underbygges i The Brilliant Sound Survey, hvor 70 % af de adspurgte sagde, at de finder andre mere attraktive, når de har en lignende musiksmag.

Endnu flere, nemlig 76% sagde, at de fornemmer en øjeblikkelig tilknytning til andre, når det går op for dem, at de har samme musiksmag.

Se også:  Nu er der gratis Spotify på Sonos

Seks ud af ti mener, at musik gør sex bedre og nogenlunde samme antal oplever sig mere frigjorte og seksuelt eksperimenterende til musik.

“Det ser ud til, at vi er programmeret til musik og at musik er nyttigt i forbindelse med parringsakten. Det er simpelthen en del af vores evolution,” forklarer Daniel Müllensiefen, der er professor i musikpsykologi ved University of London, med udgangspunkt i undersøgelsen.

Stor del af hverdagen

Udover sex og samliv giver Sonos Brilliant Sound Survey indblik i en række andre områder, hvor musik og lyd har stor indflydelse på os i hverdagen. F.eks. viser rapporten at:

Musik gør os gladere: Det kommer næppe som en overraskelse, at lytning kan påvirke vores humør. Kun 16 % af danskerne betegner sig selv som ’meget glade’ – men når yndlingssangen strømmer ud af højttalerne, stiger det tal til 45 %.

39 % af deltagerne i undersøgelsen fortæller, at musik helt uventet kan få dem til at grine mens 46% har oplevet at musik får dem til at græde.

Vi slapper af med at lytte: Hele 83 % mener, at det mindsker stressniveauet at lytte til musik, mens 38 % slapper mere af til lyden af podcasts.

Se også:  Sonos kan slukke din højttaler for altid

Musik knytter os tættere sammen: 76 % oplever en øjeblikkelig tilknytning til andre, når det går op for dem, at de har samme musiksmag. For 47 % af de adspurgte gælder, at musik får dem til føle sig mere knyttet til deres familie og knap halvdelen siger, at musik kan mindske spændinger i hjemmet.

Musik gør os mere kreative og effektive: I alt 67 % af danskerne mener, at musik er vigtigere end kaffe, når man skal have arbejdet fra hånden. En tredjedel betragter musik som vigtig for succes i karrieren og hele 64% oplever, at musik gør dem mere kreative og i bedre humør. Faktisk synes over halvdelen af de adspurgte, at de lærer mere fra podcasts end de gjorde i skolen.

Musik gør os stærkere: 68 % af de adspurgte påpeger , at musik hjælper til at motivere dem til at træne, når de er fristet til at springe over. 52% træner i længere tid med musik, 55% presser sig selv mere og 51% træner med højere intensitet til musik.

Læs mere om Brilliant Sound Survey på https://blog.sonos.com/en/


TAGS
Dating
musik
Sonos

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S