Home » AOD Pro » Ny Ubuntu Linux kommer med øget online-fokus
Ny Ubuntu Linux kommer med øget online-fokus

Ny Ubuntu Linux kommer med øget online-fokus

Share

Den nyeste version af det populære open source-operativsystem skal give flere online-muligheder til virksomheder og samtidig øge sikkerheden

Ubuntu Linux er stadig gratis, og nu er det kommet i version 22.04, en version, som udviklerne Canonical tidligere kaldte for Jammy Jellyfish. I en meddelelse skriver udviklerne, at den nyeste version skal hæve barren for open source til cloud, edge, IoT og workstations.

Samtidig strammer den nyeste version også op på sikkerheden, og Canonical hævder at Ubuntu nu har ”enterprise-grade”-sikkerhed.

Noget af det, der skal være med til at øge sikkerheden i Ubuntu 22.04, er Confidential Computing, en feature der lover at forbedre databeskyttelse og beskytte private oplysninger i alt der sker i skyen.

Se også:  Windows 11 er frigivet: En ny epoke for din pc
Øget sikkerhed

Herudover er Ubuntu stadig den eneste Linux-distribution, der understøtter Azure Confidential VM.

Dermed kan der sikres isolering og kryptering af brugere på hardwareniveau – yderligere kombineret med den TPM-baserede diskkryptering, som er implementeret i Ubuntu og Azure Managed HSM-kundekode.

Ubuntu oplyser også, at på denne måde bliver data krypteret, når de bruges, er i transit og i hvile – takket være krypteringsnøgler, der er beskyttede og kontrolleret af kunderne.

Selve desktoppen er også blevet opgraderet til Gnome 42. Den skulle sikre lettere integration med Ubuntu-apps og skulle give brugerne en mere elegant oplevelse uanset, om det er workstation-brugere eller administratorer.


TAGS
linux
operativsystem
styresystem
Ubuntu

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S