Home » Hovedtelefoner og højttalere » Ny trend: Lyt til masteroptagelser på spolebånd
Ny trend: Lyt til masteroptagelser på spolebånd

Ny trend: Lyt til masteroptagelser på spolebånd

Share

En trend breder sig lige nu blandt verdens lydnørder: De lytter til spolebånd – især kopier af de masterbånd, som musikken oprindeligt blev indspillet på. Det lyder fjollet, men det er slet ikke så dumt endda …

Uanset hvordan du lytter til musik – via streaming, cd eller vinylplader – så er der altid tale om en reproduktion af den indspilning, der blev lavet i et studie eller til en livekoncert. Ideelt set skal musikken gengives tæt på den oprindelige lyd. Og man kan faktisk komme ret tæt på.

Det er der ikke noget nyt i. For selv dengang, hvor optagelserne blev lavet på store analoge spole-bånd, kunne man opnå en høj grad af ægthed i gengivelsen. Begrebet hi-fi – high fidelity – blev opfundet længe før den digitale tidsalder.

Se også:  Guide: Genoplev pionererne Sinclair ZX80 & ZX81

Fra spolebåndene blev musikken i gamle dage mixet til vinylplader og andre båndformater. Senere blev tonerne digitaliseret og distribueret på cd’er.

Kopier af masterbånd købes ofte med et trykt ark, som fortæller om musikken og optagelsen. Båndet sidder på en metalspole.

Men spolebåndene hører ikke kun en svunden tid til. Det analoge bånd er ved at få en opsigtsvækkende renæssance blandt alverdens hi-fi-nørder.

Det bunder i, at en direkte kopi af et masterbånd ligger meget tættere på den oprindelige optagelse end for eksempel digitale cd- eller streamingversioner af musikken, hvor man ikke kun har konverteret fra analogt til digitalt format, men også benyttet forskellige filtre, så dynamikken i musikken tæmmes.

TAGS
mesterbånd
retro
revox
spolebånd

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S