Home » Transport » Ny tjeneste sikrer dig en P-plads midt i byen, når du har behov
Ny tjeneste sikrer dig en P-plads midt i byen, når du har behov

Ny tjeneste sikrer dig en P-plads midt i byen, når du har behov

Share

ParkPrivate lader virksomheder og private udleje deres p-pladser, så dem med behov kan finde et sted at stille bilen. Man kan booke en plads forud, så man helt slipper for at lede

De fleste der bor o en af landets større byer, kender frustrationerne ved at skulle finde en p-plads, når man begiver sig ind mod centrum.

Det har 25-årige Stine Johansson sat sig for at gøre noget ved.

“Vi har selv boet i flere af de større byer herhjemme og dagligt været stressede over parkering. Samtidigt står der jo en del tomme indkørsler og virksomhedsparkeringspladser rundt omkring, og vi kom til at tale om, at det da var fjollet, at man ikke lejede dem ud, når man alligevel ikke selv bruger dem”, fortæller Stine Johansson, som ejer ParkPrivate sammen med sin kæreste og svigerfar og netop har ansat sin bror.

“Vores kompetencer matcher hinanden super godt. Min svigerfar har stor erfaring med iværksætteri, både min kæreste og jeg er uddannet cand.merc og min bror er stærk inden for it. Så ikke nok med, at vi havde idéen, vi havde også evnerne til at føre den ud i livet. Så derfra gik det stærkt, og nu står vi med en færdig løsning”, siger Stine Johansson.

Se også:  Fords biler advarer om indbrud på din smartphone
54 timer om året på at finde parkering

Ifølge Vejdirektoratet er personbiltætheden i Danmark steget med 16 procent på bare ti år, og ved begyndelsen af 2018 var der 438 personbiler per 1000 indbyggere. Særligt i de store byer giver det parkeringsudfordringer, og ifølge det internationale konsulentfirma Frost & Sullivan bruger en bilist i København gennemsnitligt 54 timer om året på at lede efter en parkeringsplads. Det skal appen ParkPrivate gøre lettere. Her kan privatpersoner og virksomheder udleje p-pladser, når de ikke selv bruger dem – og som bruger kan man booke en p-plads forud, så man slipper for at lede forgæves.

For at sikre, at p-pladserne er ledige til ParkPrivates kunder, er der indgået en aftale med Q-Park om kontrol af pladserne. Ifølge Stine Johansson er det en af mange fordele, der adskiller den nye app fra konkurrenterne.

“Der er andre konkurrenter, som har forsøgt sig med noget lignende, men i stedet for at fokusere på de parkeringspladser, der allerede eksisterer, vil vi skabe nye pladser.”

Se også:  Ny app gør det nemmere for Volvo-ejere at parkere lovligt
Store ambitioner

Fire investorer har engageret sig i familieprojektet og indskudt flere millioner kroner i virksomheden. En af dem er serieinvestor Henrik Noes Jensen, der har skudt 1,1 millioner kroner i ParkPrivate.

“Jeg synes, det er en fantastisk idé, fordi den er så anvendelig for alle og taler ind i hele den deleøkonomiske tankegang. Samtidig er det et stærkt hold bag, der brænder for projektet og er super dygtige til det, de laver. Og de har visioner fra start, som gør, at appen kan skaleres til brug i udlandet også”, siger Henrik Noes Jensen.

Også firmaet Ideal Development, der oprindeligt blev hyret til at udvikle appen, har investeret i ParkPrivate.

ParkPrivate forventer at have 5.000 p-pladser og en omsætning på 2,5 millioner kroner i 2019. I 2020 forventes en tredobling af antallet af p-pladser og en omsætning på et tocifret millionbeløb. Det ambitiøse mål skal nås ved blandt andet at påbegynde ekspansionen til nabolandene allerede næste år.

Appen kan hentes hos ParkPrivate.


TAGS
Bil
parkering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S