Home » Andet » Ny Thunderbolt er ikke hurtigere – men den kan så meget andet
Ny Thunderbolt er ikke hurtigere – men den kan så meget andet

Ny Thunderbolt er ikke hurtigere – men den kan så meget andet

Share

Intels lynhurtige dataoverførselsprotokol Thunderbolt er lige nu i version 3, men en ny version er på trapperne. Det annoncerede Intel allerede på CES-showet i Las Vegas i forgangne januar, og nu sker der noget.

Thunderbolt 4 er ikke hurtigere end forgængeren. Dataoverførsel sker stadig med maksimalt 40 Gbps (40 gigabit pr. sekund). Men de er andre plusser, som retfærdiggør den nye milepæl. Pc’er med Thunderbolt 4 kan for eksempel få tilsluttet to 4K-skærme (tidligere var det kun en enkelt) plus én 8K-skærm. Og man vil kunne oplade en pc gennem en Thunderbolt 4-indgang.

Da Thunderbolt på mange måder er kompatibel med USB, kan en enkelt Thunderbolt 4-port således erstattet flere USB-porte.

Derudover tillader den nye version PCIe-data med en hastighed på 32 Gbps, hvilket er en fordobling i forhold til den tidligere version. Det vil gøre eksterne drev langt hurtigere end i dag.

Trussel mod pc’er fjernet

Det har tidligere været fremme, at Thunderbolt gav adgang til såkaldte DMA-angreb (Direct Memory Attacks) mod pc’er, selv om de var låst og havde krypteret lager. Blandt andet derfor har Microsoft ifølge nyhedssitet Engadget undgået thunderbolt på sine pc’er. Men det hul skulle Intel angiveligt have stoppet til med den nye udgave af dataoverførselsprotokollen.

Intels kommende serie af Tiger Lake pc-processorer bliver de første, som integrerer Thunderbolt 4. Og Intel tilbyder allerede nu de første udviklerkits og test til certificering. Thunderbolt 4-controllere i 8000-serien bliver tilgængelige for pc-producenter og producenter af tilbehør senere på året.

De første computere, drev og andre enheder med Thunderbolt 4-porte forventes også på markedet senere på året, men selvfølgelig en anelse senere.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S