Home » Forskning » Ny teknologi skal forhindre offentlige IT-fiaskoer i fremtiden
Ny teknologi skal forhindre offentlige IT-fiaskoer i fremtiden

Ny teknologi skal forhindre offentlige IT-fiaskoer i fremtiden

Share

Forskere fra Københavns Universitet har udviklet en ny teknologi, som skal hjælpe myndigheder og organisationer med at undgå fejlslagne IT-projekter og spare samfundet for milliarder af kroner

Amanda, Polsag, EFI. Listen over kuldsejlede, store offentlige IT-projekter er lang, og regningen lyder på milliarder af skattekroner. Men efter ti års forskning på området har forskere fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet udviklet en ny teknologi, der skal hjælpe organisationer med at digitalisere deres arbejde på en enklere og mere fleksibel måde.

Enkel tilgang

Et IT-system i det offentlige kan typisk være et sagsbehandlingssystem, som hjælper myndigheden med at optimere arbejdsprocesser og håndtere dokumenter fra borgere. Disse systemer tager som regel udgangspunkt i forsøg på at analysere organisationens arbejdsgange.

“Gennem årene har man brugt masser af penge på at lave store forkromede kort over organisationens arbejdsgange, men uden at det har virket i praksis. Vores nye teknologi har en enklere og agil tilgang, der tager udgangspunkt i at beskrive de regler og love, som en offentlig myndighed skal overholde,” siger professor Thomas Hildebrandt fra Datalogisk Institut, som forsker i digitalisering af arbejdsgange og forretningsprocesser.

Systemer, der bruger den nye teknologi, giver fx sagsbehandleren en tjekliste med aktiviteter, der skal være udført, før en sag kan kaldes løst. På den måde er det tydeligt, hvad sagsbehandleren skal gøre for at nå målet, men uden at gå i detaljer med præcist, hvornår medarbejderen skal gøre det. Sagsbehandleren kan derfor udføre arbejdet på sin egen måde, så længe reglerne er opfyldt. Modsat tilgangen i fejlslagne IT-projekter er det også nemt at fjerne, ændre eller tilføje nye regler, hvis lovgivningen ændrer sig, eller regler fortolkes anderledes i praksis.

Teknologien er allerede taget i brug af en af statens største IT-leverandører.

Læs mere om systemet på science.ku.dk.


TAGS
it-løsninger

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S