Home » Netværk » Ny superantenne sikrer internet i landets yderområder
Ny superantenne sikrer internet i landets yderområder

Ny superantenne sikrer internet i landets yderområder

Share

Danske MiWire har taget prisen ved Danish Tech Challenge for en højteknologisk antenne, der med ti gange højere hastighed end almindelige antenner, er i stand til at sende internet helt ud i landets yderste områder

200.000 danske husstande har udfordringer med deres internetforbindelse. I yderområderne rækker signalerne fra de eksisterende antennemaster nemlig ud. Det problem løser MiWire, som netop har vundet Danish Tech Challenge med en ny antenne, der har ti gange højere hastighed end de almindelige antenner. MiWires antenne kobler sig de eksisterende master og booster signalet, så det rækker helt ud i landets yderkroge.

Kåringen fandt sted igår og sammen med Industriens Fonds Iværksætterpris følger der 500.000 kroner, som blev overrakt af Hans Kongelige Højhed Kronprinsen. MiWire stillede op mod seks hardware-startups i finalen af Danish Tech Challenge 2018, som har til formål at hjælpe hardwareiværksættere igang, så de kan sende nye innovative produkter på markedet.

Se også:  Endnu bedre bredbånd i Danmark - ny politisk aftale på plads
Løser et højaktuelt problem

”Jeg er mega stolt på egne og teamets vegne. Det er en kæmpe ære og en anerkendelse, som er så velkommen efter mange års hårdt arbejde. Når man kommer fra sin kælder, er det at komme ind i sådan et program fantastisk. Vi vidste ikke, hvor dårlige vi var til nogle af disciplinerne, som vi er blevet trukket igennem, så jeg synes det har været det hele værd,” siger Davis Fleischer, CEO i MiWire og fortsætter: ”Vi løser et problem, som er så åbenlyst, så det er svært at se forbi. Og så tror jeg også, at vi har fundet et sweet spot i markedet – rent timing-mæssigt. Det er fantastisk, at vi har kunnet patentere noget så indlysende,” slutter den glade prisvinder.

Se også:  Edge-servere får AI for selv at kunne tage data-beslutninger

Charlotte Vedel, der har siddet i finalejuryen på Danish Tech Challenge, ser stort potentiale i MiWire:

”MiWire var meget professionelle på alle parametre. De har rykket sig, fra de startede i programmet, og har virkelig leveret en fantastisk forretningsplan, samtidig med at de har styr på deres prototype. MiWire skiller sig ud på det punkt, at de leverede super kvalitet meget hurtigt. De løser helt klart et problem for rigtig mange mennesker – det er ikke kun husstande, det er også på skibe og andre mobile enheder, og derfor har de et kæmpe vækstpotentiale,” siger Charlotte Vedel, jurymedlem og COO i LactoBio.


TAGS
antenne
Internet
netværk

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S