Home » Hovedtelefoner og højttalere » Ny standard skal formindske høreskader og forbedre lydkvaliteten
Ny standard skal formindske høreskader og forbedre lydkvaliteten

Ny standard skal formindske høreskader og forbedre lydkvaliteten

Share

Et stigende antal unge får høreskader på grund af for høj musik i høretelefoner. Det skal en ny standard for lydtryk, der er lige på trapperne, nu gøre noget ved. Samtidig er der fokus på den gode lydoplevelse for brugerne

Op mod 10 millioner europæere står ifølge EU-Kommissionen til at udvikle tidligt høretab som følge af intens lytning på såkaldte Personal Music Players. Derfor har man på europæisk plan, med Danmark for bordenden, revideret den standard, der fastsætter grænserne for lydeksponering. Fokus har været på, at beskyttelse af ører og beskyttelse af musik kan og bør følges ad.

“Flere og flere, særligt unge, hører høj musik i høretelefoner eller headset i længere tid ad gangen – og dermed øges risikoen for permanente høreskader. Derfor har vi gentænkt standarden for lydtryk, så den i højere grad tager højde for den dosis af høj lyd, man eksponeres for. Noget af det nye er, at man får en advarsel, når lyden når et vist niveau, og igen når man har fået den maksimale dosis af høj lyd, fortæller Per Crety”, seniorkonsulent i Dansk Standard, der står i spidsen for den arbejdsgruppe, der har udarbejdet den nye standard.

Se også:  Jabra lancerer intelligent video-løsning, der fanger hele lokalet
Danske fingeraftryk

Danmark er foregangsland inden for lyd og har derfor ledet den europæiske arbejdsgruppe, der omfatter 35 audiofabrikanter fra Europa samt enkelte deltagere fra den øvrige verden med interesse i det europæiske marked, fx Apple, Bose og Blackberry. Som led i arbejdet med standarden, der udkommer i første kvartal 2017, har Dansk Standard oprettet et dansk forum for måling af personlige musikafspillere.

“Målet har været at få en europæisk standard, der både bidrager til at begrænse antallet af høreskader og til forbedre kvaliteten i lydgengivelsen. Mange danske virksomheder har deltaget og støttet op om arbejdet, og vi har derfor fået sat vigtige danske fingeraftryk på de krav til forbedring af apparaterne, der indgår i den endelige standard. Det gavner både dem, der lytter til musikken, og danske virksomheder, der producerer højttalere, høreapparater, hovedtelefoner, hjemmeanlæg og andet professionelt udstyr”, siger Per Crety.

Se også:  Jabra Elite 85H [TEST]: Lækre hørebøffer med intelligent støjreduktion

Blandt de danske deltagere er virksomheden Jabra: “Vi har deltaget i arbejdet for at bidrage til, at standarden vil kunne kommercialiseres. I vores produkter er det lydoplevelsen, der er i centrum, samtidig med at det er vigtigt for os at beskytte vores brugeres hørelse. For at sikre, at man bevarer en god totaloplevelse og opnår de ønskede mål for en standard, er det derfor vigtigt at overveje forskellige brugsscenariers indflydelse”, fortæller Michael Hoby, Senior Research Engineer i Jabra.


TAGS
høreskader
jabra
lyd

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S