Home » Sikkerhed » Ny sikkerhedsbrist giver hackere adgang til flere millioner WhatsApp og Telegram konti
Ny sikkerhedsbrist giver hackere adgang til flere millioner WhatsApp og Telegram konti

Ny sikkerhedsbrist giver hackere adgang til flere millioner WhatsApp og Telegram konti

Share

Check Point afslører ny sikkerhedsbrist hos de populære beskedtjenester WhatsApp og Telegram, der gør hackere i stand til at få fuld kontrol over brugerkonti og adgang til alle samtaler, billeder, kontakter og video- og lydfiler

I dag afslører eksperter fra IT-sikkerhedsvirksomheden Check Point en ny sårbarhed i to af verdens mest populære beskedtjenester, WhatsApp og Telegram, der sammenlagt har mere end en milliard brugere. Sikkerhedsbristen findes på beskedtjenesternes online platforme, Whatsapp Web og Telegram Web, hvor hackerne kan udnytte en sårbarhed til at overtage brugeres konti og få adgang til samtlige samtaler, fotos, videoer og andre delte filer.

”Denne nye sårbarhed bringer flere hundrede millioner af WhatsApp og Telegram brugere i fare for at miste adgangen til deres konti,” siger Jan Johannsen, sikkerhedschef hos Check Point Danmark. ”Ved at sende et uskyldigt udseende billede, kan hackere få fuld kontrol over kontoen og få adgang til historikken af beskeder, alle tidligere delte billeder, og samtidig sende nye beskeder på vegne af brugeren.”

Skjult i et billede

Sårbarheden gør det muligt for en hacker at sende skadelig kode til ofrene skjult inde i et billede, der fremstår uskyldigt. Når brugeren klikker på billedet, får hackeren fuld adgang til offerets WhatsApp eller Telegram konto og al brugerens gemte data. Hackeren kan derefter sende nye skadelige billedfiler til ofrets andre kontakter, som potentielt gør det muligt at foretage et omfattende angreb på mange brugere ad gangen.

Se også:  10 gode råd til at undgå hackere i ferien

Check Point videregav disse informationer til WhatsApp og Telegrams sikkerhedsafdelinger den 8. marts 2017. WhatsApp og Telegram anerkendte sikkerhedsproblemet og udviklede efterfølgende rettelser til deres globale web-tjenester. ”Heldigvis reagerede WhatsApp hurtigt og ansvarligt ved at udvikle en opdatering, der forhindrer udnyttelse af sårbarheden i alle web-klienter”, siger Jan Johannsen. WhatsApps og Telegram webbrugere, der vil sikre, at de bruger den nyeste version, anbefales at genstarte deres browser.

Blinde for filerne

WhatsApp og Telegram benytter sig af end-to-end kryptering af beskeder, som skal beskytte brugernes data ved at sikre, at det kun er de mennesker, der kommunikerer med hinanden, som kan læse beskeder og ikke kan tilgås af udefrakommende. Dog betød den selvsamme kryptering, at WhatsApp og Telegram var blinde overfor de ondsindede filer, hvilket gjorde dem ude af stand til at forhindre afsendelsen af dem. Efter at have fixet sårbarheden, vil alt nyt indhold fremover blive valideret inden krypteringen finder sted, hvilket gør det muligt at blokere afsendelsen af ondsindede filer.

Se også:  Det værste du kan gøre er at betale: Sådan beskytter du dig mod afpresningsmails

Begge webudgaver indeholder alle beskeder sendt og modtaget af brugeren via mobilappen og er synkroniseret med alle brugerens enheder.

WhatsApp har over 1 milliard brugere på verdensplan, hvilket gør den til den mest udbredte instant messaging service til rådighed i dag. Virksomhedens web version er tilgængelig på alle browsere og WhatsApp støttede platforme, herunder Android, iPhone (iOS), Windows Phone 8.x, BlackBerry, BB10 og Nokia smartphones.

Telegram er en cloud-baseret messaging app til mobil og desktop, der har over 100 millioner månedlige aktive brugere, der sender mere end 15 milliarder beskeder hver dag.

 


TAGS
hacking
sikkerhed
sociale medier
Telegram
WhatsApp

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S