Home » Mobiltelefon » Ny rekord: Syv års opdateringer til Android-mobil
Ny rekord: Syv års opdateringer til Android-mobil

Ny rekord: Syv års opdateringer til Android-mobil

Share

Fairphone har opgraderet den syv år gamle Fairphone 2 til Android 10. Producenten sætter dermed nye standarder for hvor længe en Android-mobil kan opdateres

Fairphone, der har stor fokus på bæredygtighed i deres smartphone-produktion, rykker grænserne for hvor længe man kan få systemopdateringer til sin Android-mobil.

Fairphone 2 er netop til opdateret til Android 10.

Mobilen kom på markedet i 2015 og er en af de eneste smartphones, som stadig den dag i dag modtager software-opdateringer. Det betyder, at Fairphone har været supporteret i over syv år, hvilket er unikt og sjældent set for Android-smartphones. Fairphone 2 udkom med Android 5 og er sidenhen blevet opgraderet til Android 6, Android 7,1 og Android 9.

Opgraderes uden support fra chip-producent

Fairphone 2 opgraderes uden support fra chipset-producenten. Denne gang har Fairphone samarbejdet direkte med Fairphone-fællesskabet for at undgå nogle af de problemer, som opstod i forbindelse med opgraderingen til Android 9, hvilket har betydet, at opgraderingen til Android 10 er sket hurtigere.

Se også:  OnePlus tyvstarter Black Friday med gode tilbud fra i dag

Blandt andet har Fairphone samarbejdet med den frivillige open source-udvikler, indiske Bharath Ravi Prakash. Med hans hjælp er det lykkes at udvikle opdateringen på bare 10 måneder.

Fairphones mål er at holde sine smartphones opdateret så længe som muligt og gå imod resten af industrien, hvor hurtig produktion og regelmæssige lanceringer af nye produkter betyder, at smartphones har korte levetider.

Fairphones enheder, herunder den nylancerede Fairphone 4, er udviklet til at holde – og blive ved med at være gode at bruge. Takket være et modulært design kan ødelagte dele repareres af brugeren selv, og selskabet garanterer 5 års garanti, samt lige så lang tid software- og sikkerhedsopdateringer, så telefonen både er velfungerende og beskyttet.

Fairphone 3 og 3+ har desuden netop fået adgang til en Android 11-betaversion.

Godt for brugeren, godt for miljøet

Smartphones som lever længe er ikke kun gode for brugerne, men også for miljøet. Jo længere tid en forbruger benytter sig af den samme smartphone, jo mindre miljømæssigt aftryk har telefonen.

Se også:  Månedens mest solgte mobiler: Nye iPhones direkte til tops

“Vores unikke tilgang til software har gjort det muligt for os at hjælpe vores brugere med at beholde deres enheder så længe som muligt. Vi er glade for at kunne forsyne vores Fairphone 2-fællesskab med endnu en softwareopgradering og nå vores mål om at yde mindst fem års support fra lanceringen af vores telefoner, og med Android 10-opgraderingen går vi videre til syv års støtte. Vi hæver konstant barren for os selv og industrien og viser, at det er muligt at gøre tingene mere bæredygtigt i software,” siger Agnes Crepet, ansvarlig for softwarelevetid og IT hos Fairphone.

Fairphone 2 forventes at modtage den endelige Android 10-opgradering tidligt i 2022.


TAGS
bæredygtighed
fairphone
smartphones

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S