Home » Transport » Ny rekord: Mercedes-elbil klarer 1202 kilometer på en opladning
Ny rekord: Mercedes-elbil klarer 1202 kilometer på en opladning

Ny rekord: Mercedes-elbil klarer 1202 kilometer på en opladning

Share

Mercedes Vision EQXX har slået sin egen rekord på et sommer-roadtrip, der gik fra Sindelfingen i Tyskland til racerbanen Silverstone i England. En distance på på 1202 kilometer helt uden opladning undervejs

Vision EQXX blev præsenteret i januar, og Mercedes konceptbil har allerede to gange inden for få måneder præsteret at slå rækkevidde-rekord to gange.

Mens forårets rekordtur på 1.008 kilometer bød på kulde og stejle stigninger, var tæt trafik og udendørstemperaturer på mere end 30 grader blandt de største udfordringer undervejs på sommerens rute, som tog 14 timer og 30 minutter at gennemføre.

På turen fra Sindelfingen i Sydtyskland til Silverstone i England endte forbruget på bare 8,3 kWh per 100 kilometer med en gennemsnitshastighed på 83 kilometer i timen.

Se også:  Prisen afsløret: Dét koster Toyotas nye elbil i Danmark

“Endnu en gang har Vision EQXX bevist, at den uden problemer tilbagelægger mere end 1.000 kilometer på én enkelt opladning. Denne gang under helt andre forhold – og naturligvis ude i virkeligheden. Senest i 2030 vil Mercedes-Benz – på de markeder hvor det er muligt – udelukkende tilbyde fuldt elektriske modeller, og netop derfor er det helt afgørende for os at demonstrere, hvad vi allerede nu er i stand til at opnå,” siger Chief Technology Officer hos Merceds-Benz AG, Markus Schäfer.

Lav vindmodstand og hypereffektiv drivline

Med en luftmodstandskoefficient på bare 0,17 er Mercedes Vision EQXX ekstremt aerodynamisk, men det vindglatte design er kun én af flere afgørende faktorer, som holder forbruget nede. Det lune vejr undervejs betød nemlig, at også det innovative varmestyringssystem spillede en central rolle.

Se også:  Tesla slår vild hastighedsrekord - se videoen

Den hypereffektive elektriske drivline generer minimal overskudsvarme, og det betyder blandt andet, at kølingsmodulet er reduceret i både størrelse og vægt, mens dynamiske luftpaneler og et særligt pumpesystem sikrer optimal driftstemperatur med minimalt energiforbrug.

Selv bilens klimaanlæg er optimeret til det yderste, og til trods for at varmepumpen leverede kølig luft til kabinen i mere end otte timer undervejs, var forbruget stort set uden betydning for den samlede rækkevidde.

Turen sluttede på den legendariske racerbane Silverstone, hvor Formel E-kører Nyck de Vries fik lov at vride de sidste kilometer ud af batteriet over 11 laps, hvor hastigheden nåede op på bilens maksimale 140 kilometer i timen.


TAGS
elbil
elektriske transportmidler
Mercedes

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S