Home » AOD Pro » Ny rapport: Den hybride arbejdsplads kommer først
Ny rapport: Den hybride arbejdsplads kommer først

Ny rapport: Den hybride arbejdsplads kommer først

Share

Hvordan skal de danske virksomheder forberede sig på situationen efter corona-nedlukningen, hvor en ny model, den hybride arbejdsplads, toner frem? Det giver danske virksomheder deres bud på i en ny rapport

Overalt i verden er virksomheder og organisationer i gang med at forberede sig på en hybrid hverdag efter corona. Herhjemme betragtes corona ikke længere som en samfundskritisk sygdom, så hvordan skal arbejdspladsen nu indrettes?

Det har Cisco og Institut for Fremtidsforskning forsøgt at finde ud af sammen med 46 store danske virksomheder og offentlige organisationer. Resultaterne står at læse i en ny rapport.

”Virksomhederne har været kastet ud i et gigantisk eksperiment under corona. Den hybride arbejdsplads, som man først forventede om 5-10 år, har corona accelereret, så den her er nu. Mange virksomheder har det seneste år indført nye arbejdsmodeller, men på den hybride arbejdsplads findes en ”one size fits all”-model simpelthen ikke. De 46 virksomheder lander ikke samme sted. Men mulighederne og udfordringerne er de temmelig enige om,” siger Carsten Videcrantz, administrerende direktør hos Cisco Danmark.

Se også:  Opdateret webkamera skal sikre smartere videoopkald
Det fortæller rapporten om it

Inden for it-området peger rapporten på to klare indsatsområder for virksomhederne.

For det første skal it-strategi være en del af den overordnede strategiproces og landskab. Det handler ikke kun om implementering.

For det andet kommer rapporten med en radikal konstatering, nemlig at hybrid altid kommer først. De fleste virksomheder mangler endnu at oprette arbejdsmiljøer, hvor hybrid altid kommer først, hedder det i rapporten. Der bliver tænkt for dualistisk. Alt for ofte sidder virksomhederne fast i enten et rent digitalt eller en rent fysisk opsætning.

Man skal for eksempel overveje, hvilken slags løsninger der passer ind i medarbejdernes moderne hjem. Der skal med andre ord være fokus på løsninger og platforme, der giver medarbejderne mulighed for at arbejde asynkront i tid og rum.

Se også:  Stress-undersøgelse får Microsoft til at ændre i Outlook

Der er ifølge rapporten også et par trusler, som man skal tage højde for.

Den digitale etikette skal forbedres fremover, hedder det. Man må sørge for, at medarbejderne er uddannet i og bevidst om digital etikette. Indlæringskurven har været stejl under corona-nedlukningen, men der er stadig nogle ting, der skal finjusteres.

Desuden er der de tekniske barrierer. Forskning viser, at opfattet lydkvalitet stadig er et stort problem, står der i rapporten

Der vil være behov for endnu bedre værktøjer, der understøtter hybride processer, hvor innovation og kreativitet er vigtige. Rapporten foreslår, at man for eksempel gennemgår et forhold som videokvalitet.

Blandt de medvirkende virksomheder er Novozymes, Coop, DR, Story House Egmont og Cowi. Du kan læse idérapporten Hybrid Work Idea Catalog her. Vær forberedt på, at rapporten er på engelsk, selvom den handler om danske forhold.


TAGS
Cisco
corona
hjemmearbejdsplads
Hjemmekontor
hybrid arbejdsplads

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S