Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny rapport: Den hybride arbejdsplads kommer først

Hvordan skal de danske virksomheder forberede sig på situationen efter corona-nedlukningen, hvor en ny model, den hybride arbejdsplads, toner frem? Det giver danske virksomheder deres bud på i en ny rapport.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Overalt i verden er virksomheder og organisationer i gang med at forberede sig på en hybrid hverdag efter corona. Herhjemme betragtes corona ikke længere som en samfundskritisk sygdom, så hvordan skal arbejdspladsen nu indrettes?

Det har Cisco og Institut for Fremtidsforskning forsøgt at finde ud af sammen med 46 store danske virksomheder og offentlige organisationer. Resultaterne står at læse i en ny rapport.

”Virksomhederne har været kastet ud i et gigantisk eksperiment under corona. Den hybride arbejdsplads, som man først forventede om 5-10 år, har corona accelereret, så den her er nu. Mange virksomheder har det seneste år indført nye arbejdsmodeller, men på den hybride arbejdsplads findes en ”one size fits all”-model simpelthen ikke. De 46 virksomheder lander ikke samme sted. Men mulighederne og udfordringerne er de temmelig enige om,” siger Carsten Videcrantz, administrerende direktør hos Cisco Danmark.

Det fortæller rapporten om it

Inden for it-området peger rapporten på to klare indsatsområder for virksomhederne.

For det første skal it-strategi være en del af den overordnede strategiproces og landskab. Det handler ikke kun om implementering.

For det andet kommer rapporten med en radikal konstatering, nemlig at hybrid altid kommer først. De fleste virksomheder mangler endnu at oprette arbejdsmiljøer, hvor hybrid altid kommer først, hedder det i rapporten. Der bliver tænkt for dualistisk. Alt for ofte sidder virksomhederne fast i enten et rent digitalt eller en rent fysisk opsætning.

Man skal for eksempel overveje, hvilken slags løsninger der passer ind i medarbejdernes moderne hjem. Der skal med andre ord være fokus på løsninger og platforme, der giver medarbejderne mulighed for at arbejde asynkront i tid og rum.

Der er ifølge rapporten også et par trusler, som man skal tage højde for.

Den digitale etikette skal forbedres fremover, hedder det. Man må sørge for, at medarbejderne er uddannet i og bevidst om digital etikette. Indlæringskurven har været stejl under corona-nedlukningen, men der er stadig nogle ting, der skal finjusteres.

Desuden er der de tekniske barrierer. Forskning viser, at opfattet lydkvalitet stadig er et stort problem, står der i rapporten

Der vil være behov for endnu bedre værktøjer, der understøtter hybride processer, hvor innovation og kreativitet er vigtige. Rapporten foreslår, at man for eksempel gennemgår et forhold som videokvalitet.

Blandt de medvirkende virksomheder er Novozymes, Coop, DR, Story House Egmont og Cowi. Du kan læse idérapporten Hybrid Work Idea Catalog her. Vær forberedt på, at rapporten er på engelsk, selvom den handler om danske forhold.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere