Home » AOD Pro » Qnap vælger kinesisk processor til ny NAS – et svar på den globale chipmangel
Qnap vælger kinesisk processor til ny NAS – et svar på den globale chipmangel

Qnap vælger kinesisk processor til ny NAS – et svar på den globale chipmangel

Share

Qnap gør noget helt nyt med lanceringen af NAS’en TVS-675. Den drives nemlig af den ottekernede kinesiske x86-processor Zhaoxin KaiXian KX-U6580

Det er en lidt overraskende entry-level NAS, Qnap nu sender ud på det nordiske marked. TVS-675 drives nemlig af en kinesisk 2,5 GHz, otte-kerners x86-processor.

KaiXian KX-U6580 hedder processoren, og den er ifølge it-websiden Tom’s Hardware udviklet og produceret af Zhaoxin, som er et samarbejde mellem Via Technologies og Shanghais bystyre. Zhaoxin producerer normalt for det nationale marked, men kommer nu ud globalt.

Valget af Zhaoxin KaiXian skyldes blandt andet – ifølge Qnap – at den ikke er ramt af den verdensomspændende chipmangel, der har givet leveringsproblemer i næsten alle brancher.

Zhaoxin er ikke kendt for at have markedets stærkeste processorer, men til almindeligt brug i små og mellemstore virksomheder, som denne NAS er rettet mod, er Zhaoxin KaiXian KX-U6580 ifølge Tom’s Hardware kraftig nok.

Se også:  Synology DS420+ [TEST]: NAS til de tunge læs
Lagret kan udbygges

NAS’en er af 2.5GbE-typen med to M.2 ssd-slots til cacheacceleration, mulighed for PCIe-udvidelse, multicloud-backup og 4K HDMI 2.0-udgang. Der er seks båse til harddiske. Lagerkapaciteten kan med andre ord udbygges, og desuden kan man skræddersy enheden ved at installere apps.

NAS'en har blandt andet to 2,5 GbE RJ45 LAN-porte og en HDMI 2.0-skærmudgang

NAS’en har blandt andet to 2,5 GbE RJ45 LAN-porte og en HDMI 2.0-skærmudgang.

“TVS-675 NAS har en enorm processorkraft til håndtering af virtuelle maskiner og kompleks multitasking,” siger Stanley Huang, som er produktchef for Qnap og fortsætter:

”Den er også et perfekt match til at opbygge et hurtigt og budgetvenligt netværksmiljø, hvis man kombinerer den med en af QNAP’s mange administrerede og ikke-administrerede 10GbE/2.5GbE switches.”

Til hurtig backup

TVS-675 har 8 GB DDR4-hukommelse (kan udvides til 64 GB med 2x 32 GB). Ved hjælp af port trunking kan de to indbyggede 2.5GbE-netværkstporte tilsammen levere en potentiel hastighed på 5 gigabit i sekundet. Det giver kapacitet til moderne båndbreddehungrende applikationer, såsom store filoverførsler, hurtig backup og gendannelse samt multimedieredigering, forklarer Qnap.

Se også:  Qnap QXG-10G2TB [TEST]: Pladsøkonomisk netværkskort med fart på

Man kan opgradere NAS-funktionaliteten yderligere, da de to PCIe Gen 3 x4-slots kan bruges til at installere eksempelvis 2.5/5/10GbE-udvidelseskort eller et QM2 network/storage-kort. Og HDMI 2.0-udgangen giver mulighed for direkte visning af multimedier og virtuelle maskiner på en skærm eller et TV.

Software fra det indbyggede App Center

Det indbyggede App Center giver NAS’en en række anvendelsesmuligheder. Det kan være hosting af flere virtuelle maskiner og containere, oprettelse af en cloudlagrings-gateway, opbygning af et professionelt videoovervågningssystem, backup af S3 object cold data og andre ting, lyder beskrivelsen fra Qnap.

Der er tale om en tower-model med plads til seks hot-swap-diske (SATA 6 Gbps). Ud over de nævnte porte er der 2 stk. USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps)-porte og 2 stk. 3.2 Gen 1 (5 Gbps).

QNAP TVS-675-8G koster 9300 kroner inklusive moms; det er 7440 kroner eksklusive moms.


TAGS
nas
qnap

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S