Home » AOD Pro » Ny pris finder sin første vinder – det handler om grunddata
Ny pris finder sin første vinder – det handler om grunddata

Ny pris finder sin første vinder – det handler om grunddata

Share

Data om personer, virksomheder, fast ejendom, adresser og geografi er afgørende i et moderne samfund – så vigtige, at der nu er stiftet en pris, som gives til den virksomhed, der er bedst til de såkaldte grunddata

Nu skal grunddata fejres. Det sker med en helt ny pris, som går til det selskab, der er bedst til data om eksempelvis personer, virksomheder, fast ejendom, adresser og geografi.

Den første vinder af den nystiftede Grunddatapris er netop kåret ved et stort event på Naturhistorisk Museum, og prisen går her i 2022 til E-nettet for Ejendomsdata 2.0, hvor ejendomsmæglere som noget nyt kan få adgang til vigtig viden om klimaets påvirkning af en ejendom og dermed dens pris – både i form af den aktuelle klimamæssige situation og indikationer for, hvordan klimaforholdene vil udvikle sig over tid, forklarer initiativtagerne bag prisen, brancheforeningen IT-Branchen samt Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

Se også:  Priserne stikker af: Disse varer er steget voldsomt

Dommerpanelet bestod af Kristian Møller, direktør i Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur, Natasha Friis Saxberg, adm. direktør i IT-Branchen samt Pernille Kræmmergaard, direktør i DI2X.

Juryen modtog 12 indstillinger til Grunddataprisen, og havde nomineret følgende tre virksomheder:
• E-nettet for Ejendomsdata 2.0 der giver et samlet datagrundlag til eksempelvis ejendomsmæglere og pengeinstitutter.
• Geomatic for segmenteringsværktøjet Conzoom, der gør det muligt at målrette kommunikation til husstande og deres beboere
• Resights for et værktøj til udstilling af ejendomsdata for blandt investorer og ejendomsudviklere.

En klar vinder

Alle tre selskaber har ifølge dommerne formået at skabe løsninger på baggrund af offentlige grunddata, som er innovative og værdiskabende, og som rummer et stort potentiale for yderligere vækst.

Alligevel var juryen ikke i tvivl, da vinderen skulle kåres.

”E-nettet formår at udvikle en målrettet løsning med forædling af offentlige data på klima, så resultatet er direkte anvendeligt i sektoren og med potentiale for udbredelse til andre sektorer. Løsningen medfører omfattende besparelser og værdiskabelse i finanssektoren, og modellen for offentligt/privat samarbejde har stort potentiale for at kunne inspirere andre sektorer. Projektet er ekstraordinært og skiller sig ud fra de øvrige nominerede i den forstand, at det både skaber forretningsmæssig værdi for en hel sektor og hjælper det øvrige samfund med at håndtere udfordringer på klimaområdet,” udtaler Natasha Friis Saxberg.

Se også:  Vigtigt at udnytte virksomhedens data – også selvom det er et lille firma

Grunddataprisen uddeles til en virksomhed der først og fremmest har vist at der er et stort potentiale i at anvende grunddata til at skabe vækst og innovation og er stiftet som et samarbejde mellem IT-Branchen og Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

Alle data er tilgængelige for myndigheder, virksomheder og borgere via Datafordeleren. Hos Datafordeleren kan man få adgang til sammenhængende grunddata fra over 500 forskellige tjenester, som offentlige registre fremlægger, forklarer arrangørerne.


TAGS
big data
data
Pris

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S