Home » Styresystem » Få ny orden på skrivebordet
Få ny orden på skrivebordet

Få ny orden på skrivebordet

Share

Har dit Windows-skrivebord også en tendens til at blive overfyldt med filer, du ikke lige får lagt på plads? Så prøv programmet Nimi Places, der giver overblik og orden

Windowsskrivebordet kan nemt blive fyldt til randen. Det tager ikke lang tid at fylde det åbne område, når du (og dine programmer) drysser filer og genveje ud over skærmen. Snart truer rodet med at gøre Skrivebordet ubrugeligt, men før du opgiver ævred, så tag et kig på Nimi Places, som er et gratis program, som gør det muligt at genvinde kontrollen over Skrivebordet ved at lægge indholdet i beholdere.

Hver beholder eller ”place”, som Nimi Places kalder dem, kan være en selvstændig plads til fi-ler, som du vil have nem adgang til, eller pladsen kan pege på en eksisterende mappe på pc’ens harddisk. Indret pladserne, så de passer til din arbejdsfacon, og gør dine filer og genveje mere synlige og nemme at ordne.

Se også:  Kæmpe konsekvenser efter Microsoft Exchange-angreb

Her viser vi, hvordan det skaber orden på et kaotisk Skrivebord.

Hver beholder kan tilpasses og få sit eget tema. Højreklik for at se mulighederne.

Medier

En særlig, indbygget afspiller kan lave forhåndsvisninger af
mediefiler i gængse formater.

Label

Højreklik på en container, og sæt en label på den. Den sidder ved filnavnet, så du nemt genkender filen.

Ikonstørrelse

Du kan ændre størrelsen på ikonerne ved hjælp af tasterne Ctrl og +/-.

Mere orden

Klik på Systembakke-ikonet for at indstille beholdere og ændre fil- eller mapperegler.

Store mapper

Klik inde i en beholder, og anvend elevatoren til højre eller din mus’ scrollehjul for at navigere i indholdet.

Se også:  Microsoft Headphones 2 [TEST]: Gennemført headset

Gå ind på mynimi.net, og klik på ”Download Nimi Places” fulgt af ”Download”. Indsæt den anførte kode, og klik igen ”Download”. Når programmet er hentet, dobbeltklikker du på ”Extract Nimi Places (Portable).exe”. Klik på ”Unpack and launch” efterfulgt af “Yes”. Accepter
licensbetingelserne, og klik “OK”.

[pt id=’2036206′ size=’large’ link=’file’]

 

Et vindue tilbyder to muligheder. Du kommer hurtigt i gang ved at vælge ”Use template” og vælge det layout, du kan lide, blandt seks muligheder. Hvis du vælger ”Add locations to display manually”, skal du selv tilføje behol-dere fra bunden. Vælg også, om programmet skal starte sammen med Windows. Klik ”Finish”.

[pt id=’2036207′ size=’large’ link=’file’]

 

Der dukker nu tomme beholdere (“places”) op oven på dit Skrivebord. Hver beholder kan indeholde forskellige filer, herunder dokumenter, mediefiler og programgenveje. Beholdernes udseende kan tilpasses, ligesom du kan vælge at gøre dem synlige på bestemte tidspunkter eller under særlige omstændigheder.

[pt id=’2036208′ size=’large’ link=’file’]

 

Flyt eller kopier filer og genveje til hver beholder ved at klikke og trække dem fra Skrivebordet, Startmenuen eller et mappevindue. Som standard flyttes filen til beholderen, men du kan holde tasten Ctrl nede for at kopiere. Når du linker filer, anbefaler vi, at du laver en filgenvej i den originale mappe og trækker den over i stedet.

[pt id=’2036209′ size=’large’ link=’file’]

 

Dobbeltklik på en fil eller genvej i en beholder for at åbne applikationen. Nogle mediefiler har forhåndsvisning – før musemarkøren hen over filen, og klik på forstørrelsesglasset. Du kan kopiere filer tilbage – ud af en beholder – ved at trække og slippe dem. Og du kan få flere muligheder ved at højreklikke på dem.

[pt id=’2036210′ size=’large’ link=’file’]

 

Du kan også oprette beholdere, som peger på bestemte mapper, så de er nemme at få adgang til. Klik på Nimi Places proceslinjeikon. Klik derefter på ”+”-knappen, og vælg ”Place”. Find den mappe, som du vil placere på Skrivebordet. Luk styringsvinduet, og beholderen vil dukke op.

[pt id=’2036211′ size=’large’ link=’file’]

 

Du kan klikke og trække beholderens navnebjælke for at flytte beholderen på skærmen. Du kan også ændre beholderens størrelse med dens ”håndtag”. Højreklik på beholderens navnebjælke for at ændre navn eller vælge flere muligheder. Få adgang til disse ved at vælge Appearance > Title.

[pt id=’2036212′ size=’large’ link=’file’]

 

Ved at højreklikke kan du vælge mellem mange muligheder. ”Sort by” bestemmer mappeindholdets rækkefølge. ”View” ændrer størrelsen på ikoner. Vælg Appearance > Theme for at få et nyt udseende for hver beholder. Vælg ”Lock” for midlertidigt at spærre adgangen til en beholder eller fastlåse dens position.

[pt id=’2036213′ size=’large’ link=’file’]

 

Beholdere kan gøres synlige på bestemte tidspunkter: Klik på Nimi Places proceslinjeikon, højreklik på den aktuelle beholder, og vælg ”Adjust display”. Sæt flueben ved ”Hourly Schedule” for at gøre beholderen synlig i de timer, som er markeret med blå på skærmen. Brug håndtaget til at vælge, hvilke timer det skal være.

[pt id=’2036214′ size=’large’ link=’file’]

 

Klik på ”+”-knappen fra Nimi Places’ proceslinjeikon, og vælg ”Files and folders rule”. Så kan du blandt andet lave en særlig beholder, hvor filer, der har en særlig tilbagevendede karakter automatisk kopieres eller flyttes til en anden mappe (en slags genvejslæser). Lær mere om, hvordan du gør dette på regexr.com.

[pt id=’2036215′ size=’large’ link=’file’]

 

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Ordknuser

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
Guide
Microsoft
skrivebord
Tips og trick
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S