Ny opfindelse skal eliminere fartbøder

Ny opfindelse skal eliminere fartbøder

Share

Saphe er navnet på en ny opfindelse, der skal hjælpe bilister med at undgå fartbøder og samtidig forbedre trafiksikkerheden på de danske veje

Nu kan det være slut med irriterende fartbøder. I hvert fald hvis det står til civilingeniør Freddy Sørensen, der er opfinder og direktør i firmaet Saphe. Saphe, der også er navnet på produktet, er en lille boks, der sættes fast i forruden af bilen. Saphe advarer herfra om fotovogne og kan på den måde være medvirkende til både øget trafiksikkerhed og færre fartbøder.

Ved hjælp af signalet fra en smartphone kan Saphe alarmere bilister, hvis der er en fotovogn i nærheden. Saphe er dog ikke kun gavnlig når det drejer sig om at undgå fartbøder. Den kan ligeledes alarmere om andre farer på vejen, som fx tabte genstande, trafikuheld eller andre potentielle farer.

I modsætning til løsningerne, der allerede findes på markedet, som fx mobil-apps starter Saphe automatisk i det øjeblik du kører af sted, den er ufarlig at betjene og er væsentlig mere præcis i sin angivelse af potentielle farer.

“Med en app skal man huske at tænde for den, før det virker, og det glemmer man ofte på de små ture til supermarkedet. Derudover kan apps ikke bruges, uden at man sidder og roder med mobilen og dermed fjerner fokus fra vejen,” siger Freddy Sørensen.

Del denne