Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny navigationssoftware fra Navigon

Navigon Flow har let forståelig menustruktur og intuitiv betjening, som ifølge den tyske producent, sætter nye standarder for brugervenlighed i gps’er.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

”Vores mål har været at udvikle en navigationssoftware som set med brugernes øjne giver et bedre overblik over vigtige funktioner, og frem for alt sætte nye standarder i brugervenlighed og forståelse af menustruktur,” siger Jörn Watzke, executive vice-president of Product Line Management hos Navigon, “Vi er glade for, at vi har opnået dette med Navigon Flow.”

Den klare struktur i burger-interfacet er selve hjertet i Navigon Flow. De tre centrale menuer, som indeholder alle standardfunktioner, er arrangeret ved siden af hinanden, og det opleves som at bladre i en bog, når man skifter mellem ”Angiv destination”, Kortvisning” og ”Navigationsoptioner”. Samtidig kan brugerne få vist menuerne uden at ”forlade” navigationen. Værktøjslinjerne under menuerne har store selvforklarende ikoner som giver et bedre overblik, og den aktive visning er fremhævet med orange.

Navigon Flow giver direkte adgang til de funktioner og indstillinger, der oftest bruges. Brugerne kan få yderligere information ved at trykke ”Flere menuer”, som inkluderer særlige funktioner så vel som indstillinger, der ikke bruges så ofte.

Visuelt byder det nye styresystem også nye oplevelser. Takket være animerede skærmovergange ved brugerne til en hver tid, præcist hvor i applikationen, de er. Hvis de skifter til et andet funktionsområde, hæfter det nye skærmbillede sig på det ”udgående” skærmbillede. Ved at trykke på symbolet ”flere menuer” forsvinder kortvisningen over den øjeblikkelige position ud af skærmbilledet og menubjælken vises i stedet. Desuden kan brugerne vælge mellem landespecifik information ”Landeinfo”, ”Søgning i området” eller ”Som hjemadresse”.

Den fundamentale rekonstruktion af styresystemet gør betjeningen af navigationsenheden mere intuitiv – det kommer ifølge Navigon til at ligge helt naturligt i fingrenes “hukommelse”, hvor de forskellige funktioner er placeret og hvordan de aktiveres. Samtidig kan individuelle funktioner let vises ved et enkelt knaptryk, og større knapper og tekst gør det nemmere at forstå og benytte funktionens mere detaljerede muligheder.

Et yderligere plus ved menuerne er, at de kan vise optioner som er relevante for konteksten. For eksempel, hvis brugeren vælger “Angiv destination” opfatter systemet den aktive rutevejledning og vil derfor spørge om brugeren ønsker enten en POI-liste langs ruten, eller om man ønsker at vælge en ny destination.

Navigon Flow er udviklet så det nemt kan opgraderes med fremtidige funktioner uden, det forringer det intuitive bruger-interface. Det betyder, at de tre centrale menuer – ”Angiv destination”, Kortvisning” og ”Navigationsoptioner” alle kan opgraderes med yderligere applikationer. ”Navigon Live” kan altså integreres og vil få sit eget symbol i værkstøjslinjen, så funktionen kan aktiveres med ét enkelt tryk.

Navigon vil præsentere sin nye navigationssoftware på dette års IFA-messe i Berlin.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Data specialist med Power BI-kompetencer

Knud E. Hansen A/S

IT-supporter søges

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Systemejer til nyudviklede systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere