Home » Stationær computer » Ny Mac Pro er en modulær monster-maskine
Ny Mac Pro er en modulær monster-maskine

Ny Mac Pro er en modulær monster-maskine

Share

Hvis man troede Apple havde ladt de professionelle brugere i stikken, så er den nye Mac Pro bevis på det modsatte. Det er æble-power af vildeste kaliber, selvsagt til en pris, der er ligeså afsindig

Det er efterhånden en del år siden vi har set en ny Mac Pro. Så vi var begyndt at blive nervøse for om Apples mægtigste maskine var lagt i graven, og erstattet med den nydelige men mere blodfattige iMac Pro.

Det er den heldigvis ikke. I går aftes ved Developer Congress kunne Apple løfte sløret for en ny Mac Pro, redesignet helt fra bunden. Den ligner nu igen en rigtig stationær computer, rå og industriel i sit design.

En gitterkonstruktion i rustfrit stål kombineret med et kabinet i aluminium klæder ydersiden. Det kan tages af for at give 360 graders adgang til hele systemet. På toppen er håndtag, så Mac Pro nemt kan flyttes rundt i lokalet.

Gitterkonstruktionen skaber grundlag for modulopbygning og fleksibilitet og for dem, der gerne vil stable deres Mac Pro i redigerings- eller maskinrum, vil en optimeret version kunne fås til efteråret.

Se også:  Sådan kan iPhone 12 komme til at se ud - ligner iPhone 5

Op til 28 kerner og 1,5 tb ram

Der sidder Xeon-processorer med op til 28 kerner i maskine, mens seks kanaler og 12 fysiske DIMM-pladser giver kapacitet på op til 1,5 TB ram. Med otte PCI Express-udvidelsespladser kan man tilpasse og udvide systemet på et utal af måder.

Den nye grafikudvidelsesarkitektur, Apple MPX Module, har Thunderbolt-integration og over 500 W effekt, begge dele nyt for grafikkort. Og MPX Module nedkøles af Mac Pros system til temperaturstyring for at opnå lydsvag drift.

For første gang er der Afterburner med programmerbart ASIC, som kan afkode 6,3 milliarder pixels i sekundet. Med Afterburner kan videoredigeringsfolk, der bruger kameraer i høj kvalitet, som kræver konvertering af originale filformater til et midlertidigt format til redigering, nu bruge originale formater direkte fra kameraet og afkode op til tre 8K ProRes RAW-videostreams og 12 4K ProRes RAW-videostreams i realtid, hvilket praktisk talt fjerner behovet for arbejdsgange med midlertidige formater.

Se også:  Endelig! Ny iPhone har markant bedre batteri

De grafiske valgmuligheder på Mac Pro starter med Radeon Pro 580X. Mac Pro præsenterer for første gang Radeon Pro Vega II med op til 14 teraflops beregningsydeevne og 32 GB hukommelse med 1 TB/s hukommelsesbåndbredde, det højeste for nogen GPU. Mac Pro introducerer også Radeon Pro Vega II Duo med to Vega II GPU’er, der giver en imponerende grafisk ydeevne på 28 teraflops og 64 GB hukommelse, hvilket gør det til verdens mest kraftfulde grafikkort. Mac Pro har plads til to MPX Modules, så kunderne kan bruge to Vega II Duo’er til en grafisk ydeevne på svimlende 56 teraflops og 128 GB videohukommelse.

Den nye Mac Pro fås fra 5.999 dollars og vil kunne bestilles til efteråret. Den danske pris er endnu ikke offentliggjort.


TAGS
Apple
Mac Pro

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S