Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny lyntest kræver kun et pust og giver svar på to minutter

Ingen podning i næse eller svælg. Breathpass kræver blot, at du blæser i et lille rør og ser dit svar i en app. Coronatesten er netop blevet godkendt til brug i EU.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

De er nok de færreste, der vil være kede af at slippe for at få stukket en vatpind dybt i svælg eller næse med jævne mellemrum. Nu er der faktisk udsigt til, at det kan ske lidt sjældnere.

For med den nye lyntest fra finske Deep Sensing Algorithms kræver det kun et pust i et lille rør at få svar op om du er positiv med coronavirus.

Svar på t0 minutter

Avancerede nanosensorer analyserer din ånde og sender derefter resultat videre til yderligere analyse i skyen. Herefter kommer det endelige testsvar tilbage til brugeren i en mobilapp. Hele processen tager to minutter. Det er hurtigere end de nuværende hjemmetest.

Breathpass har netop opnået en CE-mærkning, som betyder at det er godkendt til salg i EU. Det skriver det finske medie YLE.

Ikke til hjemmetest

Desværre skal man ikke stille sig i udsigt at erstatte vatpindene med det lille pusterør hjemme ved køkkenvasken - i hvert fald ikke i nærmeste fremtid.

Breathpass er i første omgang primært tiltænkt grænseovergange, lufthavne og lignende, hvor hurtige svar kan være nyttige. Men vi har da lov at håbe at det teknologien med tiden vil finde vej til private hjemmetest.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere