Home » Sikkerhed » Ny kampagne skal finde de største hacker-talenter i Danmark
Ny kampagne skal finde de største hacker-talenter i Danmark

Ny kampagne skal finde de største hacker-talenter i Danmark

Share

Danmark vil i fremtiden mangle it-professionelle, og derfor lancerer spilfirmaet Ubisoft i samarbejde med Københavns Universitet nu kampagnen ’Danmark har brug for flere hackere’, der skal åbne de unges øjne for en karriere inden for it-sikkerhed. På kampagnesiden www.flerehackere.dk kan man teste sine hacker-evner og vinde billetter til verdens største digitale festival, DreamHack, i Sverige. Kampagnen bliver lanceret samtidig med udgivelsen af computerspillet Watch Dogs 2, der har en hacker i hovedrollen.

I takt med at alle dele af samfundet bliver digitaliseret og koblet på internettet, er der opstået et væsentligt problem: Vi mangler it-sikkerhedseksperter, der kan beskytte os mod fremtidige it-trusler. Ifølge en rapport fra regeringen står Danmark til at mangle 19.000 it-professionelle i 2030 , og det kan give problemer for vores evne til at forhindre cyberkriminalitet.

Se også:  IT-kriminelle klar med en ny angrebstaktik

Derfor går spilfirmaet Ubisoft nu i luften med en ny kampagne i samarbejde med Københavns Universitet med navnet ’Danmark har brug for flere hackere’, der skal få flere unge til at uddanne sig inden for it-området.

For efterspørgslen på hackere i den gode sags tjeneste, også kaldet white hat hackers, er et stort problem for samfundet. Sådan lyder det fra Ken Friis Larsen, der er lektor ved Datalogisk Institut på Københavns Universitet, som er med til at uddanne fremtidens it-sikkerhedseksperter:

”Det er vigtigt for det danske samfund at uddanne it-kyndige, der bl.a. kan imødegå den omsiggribende it-kriminalitet, og som forstår de nye typer af angreb fra cyberspace. Derfor er vi også meget positive over for denne kampagne, der forhåbentligt kan få endnu flere it-talenter frem i lyset,” siger Ken Friis Larsen.

Se også:  En lille chip med stor virkning
Hvem er Danmarks bedste hacker?

I forbindelse med kampagnen bliver en online hacker-test lanceret på kampagnesiden www.flerehackere.dk. Her kan alle, der har en lille hacker i maven, teste deres evner igennem fire niveauer, der bliver gradvist sværere. Den bedste hacker vinder en tur for to personer til DreamHack i Sverige, der er verdens største digitale festival.

TAGS
hacker
it-kriminalitet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S